Alícia Sintes i Hipólito Medrano són dos dels investigadors que participen a «Universo sostenible», uns microespais de divulgació científica elaborats amb la col·laboració de 27 universitats espanyoles
La 2 de TVE ha començat a emetre Universo sostenible, una sèrie de microespais de divulgació científica que es difon en el programa La aventura del saber. Es tracta d’una coproducció realitzada per 27 universitats espanyoles coordinada per la CRUE.
Per part de la UIB hi participen la doctora Alícia Sintes, que parla d’ones gravitacionals i forats negres; i el doctor Hipólito Medrano, que explica l’estrès hídric de les plantes mediterrànies.
Altres accions de divulgació
En aquesta línia, recentment el mateix programa de televisió ha emès una altra sèrie de vídeos de divulgació científica, titulada La Universidad responde, de característiques similars. En aquesta sèrie hi han pres part 33 universitats i hi han participat un total de deu investigadors de la UIB. Hi han tractat temes ben diversos: la doctora Cristina Gil parla dels reptes que plantegen les xarxes socials al Dret; el doctor Romualdo Romero parla del fenomen meteorològic dels ciclons mediterranis coneguts també amb el terme anglès medicane; el doctor José Luis Lisani, de la relació entre les matemàtiques i els telèfons mòbils; la doctora Maria Llompart, de la manera en què l’economia pot millorar el món; la doctora Catalina Ana Rosselló exposa quin camí segueix un fàrmac des que es descobreix fins que surt al mercat; la doctora Fernanda Caro dibuixa què és el treball social; el doctor Francisco Perales explica com es poden controlar els ordinadors amb el cervell; el doctor Josep Antoni Tur parla sobre la dieta mediterrània i els beneficis que ens aporta; la doctora Berta Paz ens descobreix el concepte de l’aprenentatge-servei com a modalitat docent; i la doctora Mar Leza ens explica quina importància tenen les abelles i per què estan desapareixent.
Totes aquestes càpsules informatives, tant de La Universidad responde com d’Universo sostenible, s’han enregistrat amb el suport del Servei de Recursos Audiovisuals de la UIB, sota la coordinació del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, que ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i la producció executiva.
Data de publicació: 22/06/2018