L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat col·labora amb el III Cicle de Debats 2013 Tecnocrítica.org

El cicle consta d’onze sessions que es faran els divendres i dissabtes del 12 d’abril a l’11 de maig 

Dia: divendres, 12 d’abril de 2013
Hora: 19 hores
Lloc: aula 8 de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma
 

Tindrà lloc la inauguració del III Cicle de Debats 2013 Tecnocrítica.org, que compta amb la col·laboració de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears i que es durà a terme en onze sessions entre el 12 d’abril i l’11 de maig.

La inauguració anirà seguida de la primera taula rodona del cicle, que té per títol «Adaptació dels vells moviments socials a les TIC: Obra Cultural Balear, Amadiba i ecologisme». Hi intervindran Jaume Vich, de l'Obra Cultural Balear; Toni Estelrich, d’Amadiba, i Miquel Àngel Ballester, del moviment ecologista, que debatran com la incorporació de les noves tecnologies ha afectat l’activisme social a les Illes Balears.

Cicle

El cicle l’organitza el Col·laboratori Tecnocrítica, com un espai de debat plural i dinàmic que vol convidar a la reflexió col·lectiva sobre l’impacte de la tecnologia en la societat, la política i el medi ambient i sobre les dificultats i les estratègies que comparteixen les diferents iniciatives ciutadanes per actuar i fer arribar el seu missatge en un món digital.

El cicle tractarà, entre altres temàtiques, el rol que té la tecnologia en zones de conflicte armat, com poden ser el Sàhara Occidental, el Nord d’Àfrica, Orient Mitjà, Palestina o els Balcans; l’aplicabilitat i els perills d’Internet en favor d’una major participació política; i les nombroses cares ocultes i injustícies que s’amaguen en l’actual indústria alimentària, l’ús dels recursos energètics i la pobresa. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 12/04/2013

Data de publicació: 11/04/2013