L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB organitza les jornades Nova Realitat, Nova Participació

Inauguració
Dia: dimecres, 21 de setembre de 2011
Hora: 9 hores
Lloc: sala d'actes, Cas Jai,
campus universitari, Palma

L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears organitza les jornades sobre voluntariat, participació social i cooperació al desenvolupament Nova Realitat, Nova Participació.

A l'acte d'inauguració hi intervindran la cap de servei de la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears, Ana Gilabert, la directora de l'OCDS de la UIB, Berta Artigas, i la vicerectora de Projecció Universitària, doctora Patrícia Trapero.

Els ponents de les jornades són el doctor Carlos Taibo, professor de la Universitat Autònoma de Madrid; el doctor Luis Aranguren, expert en voluntariat; el senyor Tom Kucharz, membre d'Ecologistes en Acció; el doctor Arcadi Oliveres, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona; i el doctor Xavier Giró, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les jornades volen ser un punt de trobada i debat sobre la participació social entesa des d’una perspectiva àmplia. Des d’aquest espai es vol donar cabuda a la cooperació al desenvolupament, mostrant la col·laboració aportada pels països del Nord i els comportaments i polítiques d'aquests que dificulten el desenvolupament dels països del Sud.

També es tractarà el voluntariat, especialment en aquest Any Europeu del Voluntariat 2011, i altres formes de participació social que recentment han estat presents en moltes places arreu de l’Estat, que tenen en comú la intenció de proposar canvis estructurals per donar resposta a múltiples problemàtiques socials, tant locals com globals.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 21/09/2011

Data de publicació: 20/09/2011