L'Institut Balear de la Dona i la UIB es mantenen compromesos amb els estudis de gènere

Han signat tres convenis: per donar continuïtat a la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere, per dur a terme la XVIII Universitat d’Estudis de Gènere i per intercanviar informació sobre polítiques d’igualtat i violència de gènere 

La consellera de Presidència, senyora Pilar Costa; la directora de l’Institut Balear de la Dona, senyora Rosa Cursach; i el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, han signat dos acords de col·laboració.

El primer dels convenis signats, amb una aportació de l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona) per valor de 24.000 euros, és per al desenvolupament de la XVIII Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, que tindrà lloc entre l’11 i el 14 de juliol amb el títol «+ feminismes que mai». En la present edició de la Universitat d’Estudis de Gènere, es duran a terme diferents conferències com, per exemple, «És possible ser feminista negra sent acadèmica blanca?», a càrrec de Mercedes Jabardo Velasco, o «Les dificultats judicials en la lluita contra la violència de gènere», a càrrec de Joaquim Bosch Grau.

D’altra banda, en aquest acte també s’ha presentat un altre acord que referma el compromís de l’IBD en el manteniment de la Càtedra d'Estudis de Violència de Gènere per a l'any 2017. Es tracta d’una iniciativa sorgida l’any 2006, amb la qual es vol donar suport a la formació de la comunitat universitària de la UIB en qüestions relacionades amb la igualtat real entre dones i homes.

Mitjançant aquest conveni, el Govern de les Illes Balears atorga una subvenció a la UIB per import de 36.000 euros, per mantenir el Màster Oficial en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere; divulgar els treballs referits a la violència de gènere i les polítiques d’igualtat; realitzar un concurs de curtmetratges amb continguts referits a la violència de gènere, i un concurs d’activitats de prevenció de la violència de gènere als centres educatius, entre d’altres actuacions.

El tercer dels convenis signats avui és per desenvolupar programes de col·laboració, intercanvi i cooperació en polítiques d’igualtat universitària i de violència de gènere. En aquest cas no suposa cap despesa econòmica.

La consellera Pilar Costa; la directora de l’IBD, Rosa Cursach; i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han agraït la confiança i el suport mutu que des de fa divuit anys permet desenvolupar la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, mantenir la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere i treballar de manera conjunta en polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere.

També han assistit a l’acte la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana Maria Seguí; el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, doctor Antoni Aguiló; i les doctores Esperança Bosch i Victòria Ferrer. 

Data de publicació: 05/07/2017