L'Institut Balear de la Dona i la UIB, amb els estudis de gènere

Signatura i presentació de dos convenis de col·laboració per dur a terme la XIX Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere i per donar continuïtat a la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere 

La directora de l’Institut Balear de la Dona, senyora Rosa Cursach; i el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament de la XIX Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere. L’activitat tindrà lloc entre el 10 i el 13 de juliol, amb el títol «40 anys d’igualtat formal a l’Estat espanyol».

En la present edició de la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, es duran a terme diferents conferències com, per exemple, «La quarta onada del feminisme: la seva agenda», a càrrec d’Alicia Miyares Fernández, o la taula rodona «Joves feministes. Feminisme jove».

Conveni per a la continuïtat de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere

A més, s’ha presentat el conveni, ja signat, entre ambdues institucions que permet mantenir la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere per a l'any 2018. Es tracta d’una iniciativa sorgida l’any 2006, amb la qual es vol donar suport a la formació de la comunitat universitària de la UIB en qüestions relacionades amb la igualtat real entre dones i homes.

A l’acte també hi han assistit la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana Maria Seguí, i les doctores Esperança Bosch i Victòria Ferrer.

D’aquesta manera, l’Institut Balear de la Dona aporta un total de 60.000 euros per fer possibles tant la XIX Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere com la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere. 

Data de publicació: 03/07/2018