L'INAGEA i el projecte TOMRES debaten el futur de la tomàtiga

L'INAGEA i el grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies organitzen un seminari i una reunió del projecte europeu TOMRES per debatre els darrers avenços en la recerca sobre la tomàtiga 

L'Institut de Recerca Agroambiental i Economia de l'Aigua (INAGEA) i el projecte europeu TOMRES han organitzat el Seminar Day on Solanaceae Research, que ha tingut lloc a la Universitat de les Illes Balears el 23 d'octubre de 2018. En el marc d'aquest seminari, investigadors d'arreu d'Europa han tractat d’alguns dels avanços més importants en el camp de la recerca sobre les tomàtigues i les patates. Entre els aspectes de què s’ha tractat, destaca la tomàtiga de ramellet i el seu potencial de producció sostenible en condicions d'accés limitat a l'aigua.

Aquest seminari dona el sus a la reunió del projecte europeu TOMRES, que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d'octubre a l'Hotel Punta Roja (Costa dels Pins, Son Servera). En aquesta reunió de tres dies hi participaran més de cinquanta científics i tècnics de centres de recerca públics i empreses del sector de la tomàtiga, sota l'organització del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) de la Universitat de les Illes Balears i l'INAGEA.

En aquesta trobada s'analitzaran els resultats dels diversos experiments que s'han fet en el marc del projecte TOMRES, entre els quals es troben els realitzats al llarg dels darrers mesos en una finca experimental de l'empresa Agroilla a Ariany. L'objectiu d'aquests experiments ha estat millorar la resiliència de les tomatigueres a l'estrès hídric i de nutrients, i maximitzar l'eficiència en l'ús de l'aigua i dels nutrients en el context del canvi climàtic. A més, el projecte també pretén fer valer les varietats locals de tomatiguera d'arreu d'Europa, entre les quals la tomatiguera de ramellet.

El projecte TOMRES el finança la Unió Europea a través del programa Horitzó 2020. A més dels investigadors de la Universitat de les Illes Balears i Agroilla, hi participen altres 23 entitats, entre les quals universitats i institucions de recerca d'arreu d'Europa, a més d'empreses agrícoles, empreses de serveis tecnològics per a l'agricultura i consultores. 

Notícies relacionades

Data de publicació: 23/10/2018