L'IFISC-OSA Student Chapter organitza la Tercera Cursa de Cotxes Solars al campus de la UIB

Inici de la cursa
Dia: dilluns, 18 de juny de 2012
Hora: 11 hores
Lloc: edifici dels Serveis Cientificotècnics i dels instituts universitaris de recerca,
campus universitari, Palma

Lliurament dels premis
Dia: dilluns, 18 de juny de 2012
Hora: 14 hores 
Lloc:  edifici dels Serveis Cientificotècnics i dels instituts universitaris de recerca,
campus universitari, Palma 
 

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) organitza la tercera edició de la Cursa de Cotxes Solars, que s’emmarca en el concurs de creació i aplicació òptica. La competició de velocitat es farà el dia 18 de juny de 2012 a les 11 hores en un circuit instal·lat davant l'edifici dels Serveis Científicotècnics i dels instituts universitaris de recerca, al campus de la UIB.

La cursa ha estat organitzada per l'IFISC-OSA Student Chapter, un grup d'estudiants de doctorat adscrit a l'IFISC (CSIC-UIB) i vinculat a l'Optical Society of America (OSA), que s'encarrega d'organitzar activitats de divulgació relacionades amb l'òptica.

Amb la inscripció a la cursa, els participants han rebut un kit de muntatge del cotxe solar. Els inscrits han dissenyat la seva pròpia versió del cotxe, amb l'única condició de mantenir la placa solar que els ha estat proporcionada com a única font d'energia del vehicle.

Els participants podran optar a diferents premis competint en la categoria de velocitat. Com a novetat, enguany poden participar en les altres categories de reciclabilitat, creativitat i aplicació cientificotecnològica  amb la presentació d'un pòster explicatiu del disseny del cotxe.

Els premis es lliuraran el dia 18 de juny a les 14 hores al campus de la UIB.

La Tercera Cursa de Cotxes Solars compta amb el suport de la societat americana d'òptica (OSA) per al finançament dels cotxes, de l'IFISC i de Fadisel.

Destaca en l’edició d’enguany la participació especial de centres de secundària, que des de les àrees de tecnologia i ciències han estat treballant en la modificació del cotxe. Hi participen, entre d’altres, l’IES Josep Sureda i Blanes, l’IES Joan Maria Thomas, l’IES Antoni Maura, el Col·legi Mare de Déu de les Escoles Pies, l’IES Joan Alcover, l’IES Portocristo, l’IES Felanitx, l’IES Mossèn Alcover, el Col·legi Lluís Vives, l’IES Francesc de Borja Moll i l’IES Josep Maria Llompart.

Horari detallat del concurs de creació i aplicació òptica:

  • 9.30 h: inscripcions.
  • 10 h: avaluació dels pòsters.
  • 11 h: contra rellotge de tots els cotxes.
  • 12.30 h: rondes eliminatòries dels millors a la contra rellotge.
  • 14 h: lliurament de premis i clausura de l'esdeveniment.

Documents relacionats

  • IB3
  • TVE

           Informatiu Balear ->> notícia minut <00.18.06>

Data de l'esdeveniment: 18/06/2012

Data de publicació: 15/06/2012