L'IFISC (CSIC-UIB) reuneix a Palma 600 investigadors per participar al congrés internacional Conference on Complex Systems CCS 2022

L'esdeveniment inclou una sessió divulgativa el dijous 21 d'octubre on es tractaran temes com ara el comerç internacional de fems, la mobilitat humana o els cercles de Dunbar

L’IFISC (UIB-CSIC) organitza la Conference on Complex Systems, CCS 2022, i tindrà lloc del 17 al 21 d’octubre a l'Auditorium de Palma. Més de 600 investigadors de tot el món i de diferents camps de la ciència de la complexitat es reuniran per aprendre els uns dels altres i posar en comú els darrers avenços en la recerca dels sistemes complexos.

Sota l’aixopluc de la Complex Systems Society, el CCS és la trobada anual més important i que reuneix més experts de la comunitat internacional sobre sistemes complexos. Les ponències abastaran temes relacionats amb la ciència dels sistemes complexos, com l'economia i les finances, els sistemes socials, els sistemes ecològics, la ciència de les ciutats, la mobilitat i el transport, l'energia, el medi ambient, el clima i el canvi global, les xarxes complexes... 

Les conferències temàtiques, les xerrades convidades i les contribucions, una sessió de pòsters, taules rodones i un acte públic de divulgació contribuiran a enriquir el programa. La conferència pretén representar un ampli ventall de temes sobre sistemes complexos. Entre els ponents principals hi seran: 

 • Jean-Philippe Bouchaud, CFM & Académie des Sciences, França
 • Elsa Arcaute, University College de Londres, UCL, Anglaterra
 • Jesús Gómez Gardeñes, Universitat de Saragossa, Espanya
 • Paula Hidalgo, UN Pulse, EUA-Uganda
 • Paulien Hogeweg, Universitat d’Utrecht, Països Baixos
 • Marton Karsai, Universitat Centreeuropea, Viena
 • Filippo Menczer, Universitat d’Indiana University, EUA
 • Anxo Sánchez, Universitat Carlos III de Madrid, Espanya
 • Wolf Singer, FIAS, Frankfurt, Alemanya
 • Anna Traveset, IMEDEA (CSIC-UIB), Espanya
 • Philip Walther, Universitat de Viena, Àustria

Sessió divulgativa

El dijous 21, a la Sala Mozart de l'Auditori, a les 19 hores, tindrà lloc una sessió de divulgació oberta al públic en general. La sessió, destinada a acostar la ciència a la societat, es titula «Complejidad para Comprender la Sociedad», i inclou les xerrades «World Wide Waste Web: Red de comercio internacional de basuras», d’Ernesto Estrada (IFISC); «Leyes de Movilidad Humana: desde el individuo a emisiones vehiculares en ciudades», de Marta González (Universitat de Califòrnia a Berkeley i Laboratori nacional de Lawrence Berkeley) i «Aquellos maravillosos años: los círculos de Dunbar y las amistades en el instituto», d’Anxo Sánchez (Universitat Carles III).
 
A més, coincidint amb la CCS i aprofitant l'oportunitat que ofereix la presència d'una àmplia varietat d'experts en diferents temes, tindrà lloc, a Sa Riera, una escola per a estudiants de doctorat i investigadors en fase inicial, el CCS Warm-up. L'objectiu de l'escola és oferir als joves investigadors l'oportunitat d'aprendre mètodes nous, presentar els seus treballs i conèixer investigadors.
 
Aquesta edició de la conferència, organitzada per l’IFISC, té lloc després de les organitzades a Lió, Singapur, Tessalònica i Cancún.
 
<www.ccs2022.org> 

Data de l'esdeveniment: 17/10/2022

Data de publicació: 14/10/2022