Els responsables de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos han rebut l'acreditació a Madrid de mans del ministre de Ciència, Innovació i Universitats
L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) ha rebut l'acreditació com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu de l'Agència Estatal d'Investigació, que pertany al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
El lliurament ha tingut lloc a Madrid el dilluns 9 de setembre i l'acreditació l'han recollida el doctor Maximino San Miguel, director de l'IFISC (CSIC-UIB), i el doctor Claudio R. Mirasso, director científic del programa María de Maeztu de l'IFISC (CSIC-UIB). També hi han assistit el vicerector d'Investigació i Internacionalització de la UIB, doctor Enrique García Riaza, i la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, senyora Agustina Vilaret.
Aquesta acreditació es concedeix després d'un rigorós procés d'avaluació i selecció per part d'agents internacionals i d'acord amb els estàndards més exigents, i suposa la consolidació de l'IFISC (CSIC-UIB) com a institut de referència en el marc de la recerca en sistemes complexos. L'acreditació, que és la primera que s’atorga a les Illes Balears, arriba poc temps després del desè aniversari de l'IFISC (CSIC-UIB), i demostra la trajectòria consolidada d'aquest institut.
Segons el Ministeri, l'obtenció del segell María de Maeztu suposa «el reconeixement i l'acreditació dels millors centres i unitats que destaquen per l'impacte i la rellevància internacionals dels resultats obtinguts els darrers quatre anys», així com «el finançament dels programes estratègics de recerca amb l'objectiu de consolidar les seves capacitats científiques i contribuir al seu lideratge internacional».
Totes les institucions acreditades destaquen per l'impacte internacional de les seves contribucions científiques, l’activitat docent de postgrau, la capacitat innovadora i la intensa relació amb l'entorn social i econòmic. Són institucions de referència mundial que disposen de programes de recerca de frontera, altament competitius i capaços d'atreure talent internacional.
Gràcies a aquest reconeixement, l'IFISC (CSIC-UIB) podrà accedir a un finançament de dos milions d'euros per als pròxims quatre anys i a diversos contractes d'investigadors predoctorals i postdoctorals. També podrà accedir a fonts de finançament restringides a les unitats d'excel·lència.
Data de publicació: 09/09/2019