L'IFISC (CSIC-UIB) organitza el tercer "IFISC Exploratory Workshop" sobre les relacions de fluctuació de no equilibri en sistemes quàntics

Dia: dijous, 22 de setembre de 2011
Hora: 15.30 hores
Lloc: IFISC, edifici dels Serveis Científicotècnics

i dels instituts universitaris de recerca,
campus universitari, Palma

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) organitza el tercer IFISC Exploratory Workshop, que tindrà lloc del 22 al 24 de setembre, i que se centrarà en les relacions de fluctuació de no equilibri en sistemes quàntics.

La recerca de teoremes de fluctuació i dissipació vàlids per a situacions fora de l'equilibri ha estat una àrea de recerca molt activa en l'àmbit de la Física interdisciplinària al llarg de les darreres dues dècades. La formulació d'una sèrie de relacions exactes per a les fluctuacions en sistemes clàssics fora d'equilibri ha suposat un gran avenç en aquest camp científic. Aquestes relacions es coneixen com a Teoremes de Fluctuació. Emperò, l'aplicabilitat d'aquests teoremes en sistemes quàntics encara no s'ha explorat.

L'objectiu d'aquesta trobada científica, organitzada pels doctors Raúl Toral, Rosa López i Llorenç Serra, és reunir experts en l'estudi de les fluctuacions en sistemes clàssics i en sistemes quàntics per abordar les condicions d'aplicabilitat d'aquestes teoremes de fluctuació en sistemes quàntics.

Data de l'esdeveniment: 22/09/2011

Data de publicació: 21/09/2011