L'"European Journal of Organic Chemistry" dedica la portada de setembre a un estudi dels investigadors del Departament de Química de la UIB

La reconeguda revista internacional European Journal of Organic Chemistry (EurJOC) dedica la portada del número del mes de setembre a un treball realitzat per un grup d'investigadors del Departament de Química de la Universitat de les Illes Balears. Es tracta d'un estudi experimental i teòric sobre les interaccions anió-π existents en derivats de la base nitrogenada adenina. Les interaccions no covalents en què participen anells aromàtics, com les descrites en aquest treball, són molt importants en diferents àrees de coneixement, com la química (reconeixement molecular), la biologia (estructura de proteïnes, ADN, etc.) o l’enginyeria de cristalls (empaquetament cristal·lí). L'article és fruit de la col·laboració entre els grups de recerca de Química Bioinorgànica i Biorgànica i de Química Supramolecular del Departament de Química de la UIB.

Cal destacar que la portada de la publicació inclou una composició realitzada per Marta Torres i Carolina Estarellas, membres d’un i altre grup, respectivament, on es conjunta la recerca actual amb l’esquema de les interaccions anió-π/π-π/π-anió estudiades, i una fotografia del monestir de Miramar, a la serra de Tramuntana, fundat al segle XIII per Ramon Llull i que va ser l’origen de l’Estudi General i, per tant, de la UIB.

Els autors de l'estudi són Ángel García-Raso, Francesca Albertí, Joan Jesús Fiol, Yolanda Lagos, Marta Torres, Elies Molins, Ignasi Mata, Carolina Estarellas, Antoni Frontera, David Quiñonero i Pere M. Deyà.

Referència bibliogràfica

García-Raso, Á., Albertí, F. M., Fiol, J.J., Lagos, Y., Torres, M., Molins, E., Mata, I., Estarellas, C., Frontera, A., Quiñonero, D., Deyà, P. M. «A Combined Experimental and Theoretical Study of Anion–π Interactions in N6- and N9-Decyladenine Salts», European Journal of Organic Chemistry, setembre de 2010, 27, pàg. 5171–5180, DOI: 10.1002/ejoc.201000436

Data de publicació: 21/09/2010