L'Escola d'Hoteleria arriba a Eivissa

Les instal·lacions acolliran una oferta formativa especialitzada per a  400 alumnes a l’any quan es trobi a ple rendiment

L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears inaugurà ahir les instal·lacions a Eivissa en un centre ubicat a Sant Antoni que permetrà acollir una oferta formativa especialitzada en hostaleria i restauració per a més de 400 alumnes cada any, quan estigui a ple funcionament.

A l’acte assistiren la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí; el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, el batle de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, i els consellers de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; d’Educació i Formació Professional, Martí March, i de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, entre altres autoritats.

Després del descobriment de la placa inaugural i els parlaments oficials, es va celebrar la taula rodona «Present i futur de la formació del sector de l'hoteleria a Eivissa» i es va fer un recorregut per les instal·lacions, guiada per les explicacions de la directora de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears , Mariona Tugores, i pel futur director de l’escola a Eivissa, Julio Garrido.

Un referent en hostaleria i restauració

L′Escola d′Hoteleria de les Illes Balears va ser creada el 1995 pel Govern de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears amb l′objectiu de formar els futurs professionals del sector i alhora desenvolupar els coneixements i les habilitats dels treballadors en actiu. Actualment, és un referent internacional com a centre de formació i d′investigació.

Amb la inauguració de les instal·lacions de Sant Antoni, l’EHIB arriba a Eivissa, fruit d’un conveni signat entre Govern i Consell, les negociacions del qual s’iniciaren el 2015 i que s’han concretat en la construcció de 4.000 metres quadrats de superfície i altres 460 metres quadrats d’espais exteriors, que permetran desenvolupar diferents projectes formatius. Entre altres espais, hi ha cinc aules teòriques, dues aules d’informàtica, una sala d’estudis, una aula de demostració culinària, una aula bar, un taller bar, un taller restaurant, una sala de tasts, despatxos, taquilles i vestidors i una cuina de tres pistes de 840 metres quadrats que permeten la utilització a 26 persones, més el personal de fleca i obrador. També té economat, espais tècnics i magatzems. 

Data de publicació: 30/03/2023