L'Escola d'Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits organitzada per l'IFISC acull 40 estudiants en la seva quarta edició

40 estudiants de doctorat d’arreu del món participen a la quarta edició de l’Escola d'Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits, que es va inaugurar dilluns a la Universitat de les Illes Balears amb la presència del vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB, Jaume Carot, el president del Grup Especialitzat en Física Estadística i no Lineal de la Reial Societat Espanyola de Física, l'investigador de l'IFISC Raúl Toral, i el coordinador de l’Escola d’Estiu, l’investigador de l’IFISC Pere Colet. L’escola tindrà lloc del 8 al 19 de setembre de 2014, organitzada per l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

L’Escola d’Estiu organitzada per l’IFISC té com a objectiu contribuir a la formació específica i actualitzada per a estudiants de doctorat d’arreu del món en temes de física estadística, dinàmica no lineal i sistemes complexos. Els continguts es dividiran en dues setmanes, durant cadascuna de les quals es duran a terme tres cursos. Els cursos inclouran conferències i sessions pràctiques. Les classes s’imparteixen en anglès, i els estudiants estan convidats a presentar les seves investigacions.

L’escola és una iniciativa impulsada pel Grup Especialitzat en Física Estadística i no Lineal (GEFENOL) de la Reial Societat Espanyola de Física.

Programa del curs

Al llarg de dues setmanes els alumnes coneixeran aspectes relacionats amb la física estocàstica, la termodinàmica, la mecànica estadística computacional, l’evolució molecular, la complexitat i el caos i les xarxes complexes.

Entre els professors hi podem trobar: Pedro Tarazona, Universitat Autònoma de Madrid; Arkady Pikovsky, Universitat de Potsdam, Alemanya; Emilio Hernández-García, IFISC (CSIC-UIB); Daniel Walgraef, FNRS (Bèlgica) i IFISC (CSIC-UIB); Jordi Ortín, Universitat de Barcelona; o Víctor Eguíluz, IFISC (CSIC-UIB). 

Data de publicació: 11/09/2014