L'Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia i cinc professors de la UIB, homenatjats a la II Jornada de la Sanitat de les Illes Balears

L’Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia i els doctors Joan Ernest de Pedro, Concepción Zaforteza i Gloria Gallego, professors del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia  la UIB,  han rebut el Premi de Recerca i Docència de la II Jornada de la Sanitat de les Illes Balears. Al mateix temps, les professores de la UIB Pilar Ferrer i Berta Artigas han estat guardonades amb el Premi a la Trajectòria professional.

El Premi de Recerca i Docència reconeix als professionals i institucions la seva tasca d'investigació, els esforços en l’ensenyament d’infermers i la qualitat d’aquests ensenyaments. El guardó de trajectòria premia una vida dedicada a la disciplina infermera, i haver demostrat inquietud i afany de superació en la millora de la professió.

L’Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia forma part de la Universitat de les Illes Balears des de l'any 1981. El 1991 el nombre de places es duplicà per pal·liar el dèficit d’infermers a les Illes Balears. A partir de 2001, els estudis d’Infermeria varen ser un dels primers a formar part del projecte Campus Extens Illes, convertint-se així en la primera escola d’infermeria de l’Estat, i una de les primeres a tot el món, a donar ensenyament semipresencial en xarxa. En aquest mateix curs es varen iniciar els estudis de Fisioteràpia.  L'any 2004  l'Escola d'Infermeria i Fisioteràpia va crear, conjuntament amb el Departament d'Infermeria i Fisioteràpia, el primer programa interuniversitari de Doctorat en Infermeria i Salut Internacional d'Espanya. A hores d’ara els estudis d’Infermeria i Fisioteràpia són un dels més demanats per la societat.

Documents relacionats

Data de publicació: 29/03/2011