L’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears i la UIB lliuren els IV Premis Balears contra el Càncer

Antonio José Serrano, en la categoria de ciències bàsiques i Maria Esperança Ramis, en la categoria d'atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial, són els guanyadors d'aquesta edició.

Es reconeixen els millors treballs de fi de grau i de màster de la UIB relacionats amb la recerca oncològica i la conscienciació sobre la malaltia.

 

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears i la UIB han lliurat els IV Premis Balears contra el Càncer que reconeixen els millors treballs de fi de grau i de màster de la UIB relacionats amb la recerca oncològica i la conscienciació sobre la malaltia, amb una dotació econòmica de 1.000 euros per al guanyador i de 300 euros per al segon classificat d’ambdues categories, així com un diploma emès per l’Associació i la Universitat. L’acte ha tingut lloc el dijous 2 de desembre a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.

Abans de conèixer els guanyadors, els finalistes defensaren els treballs davant el jurat, que estava format per representants de les dues entitats convocants: el doctor Javier Cortés, en representació de l'Associació Espanyola contra el Càncer; el doctor Adrià Muntaner Mas, delegat del Rector d’Universitat Saludable i Campus; la doctora Margalida Gili, vicedegana de la Facultat de Medicina, i el doctor Félix Grasses, director de l’IUNICS (Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut). 

A l’edició d’enguany, s’hi havien presentat nou treballs a les dues categories de la convocatòria: atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial, i ciències bàsiques. Cal destacar el gran nivell dels estudis presentats, que també va ser reconegut per tots els assistents.

Premiats en la categoria de Treball sobre ciències bàsiques 

  1. Antonio José Serrano Muñoz: «Preclinical evaluation of the antitumoral potential of antipsychotic phenothiazines in brain metastatic breast cancer cells»
  2. Nicolae Ciobu: «Regulación de la biogènesis mitocondrial por la inflamación asociada a la obesidad en el cáncer de mama».

Irene Santolaya Oliver i Lluc Riera Martínez varen rebre el diploma d’accèssit. 

Premiats en la categoria de Treball sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial

  1. Maria Esperança Ramis Gómez: «PIT ART. L’art com a eina d’intervenció socioeducativa amb dones amb càncer de mama»
  2. Beatriz Marín Lozano: «Diagnóstico de enfermedad oncològica pediàtrica y estrés en progenitores»

El vicepresident de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, doctor Arturo López, donà la benvinguda a tots els assistents i la cloenda fou a càrrec del Dr. Arturo Arenas, vicepresident de l’àrea tècnica i sanitària de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears.

En el discurs, el Dr. Arenas va destacar que «El centre de l’activitat de l’Associació es basa a millorar la vida dels pacients de càncer, els d'avui i els de demà. Per aconseguir-ho, necessitam involucrar la societat en el nostre projecte de missió, generant coneixement en tots els aspectes relacionats amb la malaltia en tota la població. Per això, volem agrair el suport de la Universitat de les Illes Balears i el seu compromís, any rere any, en la lluita contra el càncer amb la convocatòria d’aquests premis».

Data de publicació: Fri Dec 03 13:50:00 CET 2021