L'Ajuntament i la UIB signen un conveni perquè els alumnes puguin fer pràctiques a Cort

L’acord va dirigit als estudiants de grau i postgrau de títols oficials i permet fer pràctiques curriculars i extracurriculars 

L’Ajuntament de Palma i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han signat avui un conveni per a la realització de pràctiques acadèmiques externes curriculars i extracurriculars d’estudiants de grau i postgrau de títols oficials i propis de la UIB. L’acord ha estat aprovat avui per la Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma.

El batlle de Palma, José Hila, ha explicat que aquest conveni és “una passa més” en una col·laboració estreta entre l’Ajuntament de Palma i la UIB i ha destacat com poden “beneficiar” aquestes pràctiques els estudiants. “ Crec que serà una experiència que els ajudarà en el futur, els farà millors professionals i els ensenyarà com funciona un Ajuntament”, ha dit.

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, per la seva banda,  ha remarcat que aquest conveni “donarà més força i més agilitat “ a l’hora de poder demanar quin tipus de treballs són interessants i per seleccionar ràpidament els estudiants”, i ha detallat que aquestes són unes pràctiques molt “demanades”. Huguet ha explicat que “poder conèixer l’administració d’un Ajuntament dona una visió molt àmplia de possibilitats de futur professional”.

Les pràctiques curriculars són les que fan els estudiants com a activitats acadèmiques integrants del seu pla d’estudis. Les extracurriculars són les que realitzen amb caràcter voluntari durant el període de formació. Les finalitats de les pràctiques externes són les següents:

  • Contribuir a la formació integral dels estudiants complementant el seu aprenentatge teòric i pràctic.
  • Facilitar el coneixement de la metodologia de treball adequada a la realitat professional en què els estudiants han d’operar, contrastant i aplicant coneixements adquirits.
  • Afavorir el desenvolupament de competències tècniques, metodològiques, personals i participatives.
  • Obtenir una experiència pràctica que els faciliti la inserció al mercat de treball i millori la seva ocupabilitat futura.
  • Afavorir els valors de la innovació, la creativitat i l’emprenedoria.

Data de publicació: 05/04/2017