L'Ajuntament de Ferreries designa fill il·lustre l'exrector, Llorenç Huguet

El ple de l’Ajuntament de Ferreries, en la sessió del 20 de gener de 2022, va aprovar per unanimitat designar fill il·lustre del municipi l’exrector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet. El lliurament de la distinció es fa en un acte institucional a l’auditori de Ferreries el 21 de gener, en el qual participen autoritats, representants socials, econòmics i culturals de Menorca, i amics i familiars del guardonat.

Nascut a Ferreries a l’any 1952, Huguet va ser durant 16 anys Rector de la UIB, durant el període 1995-2003 i entre 2013-2020. És llicenciat en Ciències Matemàtiques l'any 1977 per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Matemàtiques Aplicades a la Informàtica i a la Gestió Industrial l'any 1979, per la Universitat de Louvain (Bèlgica), i doctor en Informàtica l'any 1981, per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor de la Universitat de les Illes Balears des de 1990 amb la categoria de catedràtic d'universitat. És membre del grup d'investigació Seguretat Informàtica i Comerç Electrònic (SECOM) i la seva tasca com a investigador cobreix diversos camps, com ara els codis correctors d'errors i criptografia.

El desembre de 2021 Huguet va rebre també la Creu al Mèrit Militar amb distintiu blanc, per la seva col·laboració com a Rector amb l’exercit de Terra i, més concretament, amb la Comandància General de les Illes Balears en la tasca de difusió de la cultura de Defensa. 

 

Data de publicació: 21/01/2022