L'Ajuntament de Felanitx i el Grup de Recerca Arqueobalear de la UIB presenten la museïtzació del jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià, a Portocolom

Data: divendres, 25 de març de 2011
Hora: 10.30 hores
Lloc: jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià,
Portocolom, Felanitx

L’Ajuntament de Felanitx i el Grup de Recerca Arqueobalear de la UIB presentaran la museïtzació del jaciment arqueològic dels Closos de Can Gaià, un jaciment de l’edat del bronze situat a Portocolom, Felanitx.

La museïtzació consisteix a elaborar un itinerari de visita i complementar-lo amb panells explicatius d’aquest jaciment naviforme de l’edat del bronze, època que data aproximadament entre els anys 1700 i 850 abans de Crist. Els textos s’han redactat en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany.

El projecte Closos

La museïtzació dels Closos de Can Gaià s’emmarca en el projecte Closos, que impulsen l’Ajuntament de Felanitx i els investigadors del Grup de Recerca Arqueobalear des de 1996. El projecte se centra en l’estudi i la investigació del jaciment, el qual s’ha convertit en un punt de referència sobre l’edat del bronze a les Illes Balears.

Un dels principals objectius del projecte és difondre i socialitzar el patrimoni arqueològic de l’arxipèlag. Es vol donar a conèixer aquest patrimoni i conscienciar la societat de la seva riquesa, de les possibilitats educatives, lúdiques, socials i econòmiques que se’n poden derivar, com també fomentar-ne l’estudi i la conservació i encetar models socioeconòmics alternatius, més respectuosos amb el medi ambient i amb el passat.

Data de l'esdeveniment: 25/03/2011

Data de publicació: 24/03/2011