L'AECC i la UIB convoquen el Premi Balears contra el Càncer

L’Associació Espanyola contra el Càncer i el projecte Campus Saludable de la UIB volen impulsar projectes de final de grau o de màster relacionats amb aquesta malaltia 

El doctor Javier Cortès, president de l’Associació Espanyola contra el Càncer a les Illes Balears, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat aquest dilluns, 3 de juliol, un acord mitjançant el qual es crea el Premi Balears contra el Càncer per a treballs de fi de grau (TFG) o de màster (TFM) a la UIB, que té caràcter anual. A l’acte també hi han assistit el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, doctor Antoni Aguiló, i la directora general de la Fundació Científica de l’Associació Espanyola contra el Càncer, senyora Isabel Orbe.

L’objectiu de la iniciativa conjunta entre l’AECC i el projecte Campus Saludable és incentivar i premiar l’esforç dels alumnes que hagin realitzat treballs orientats a informar i conscienciar sobre el càncer, donar suport al malalt i la seva família o fomentar la recerca oncològica. En aquesta primera convocatòria poden participar-hi tots els alumnes que hagin presentat i superat durant els cursos acadèmics 2015-16 i 2016-17 un TFG o TFM de qualsevol dels estudis de la UIB sobre la malaltia del càncer. El termini per presentar els treballs és fins al dia 20 de juliol de 2017.

Voluntariat i sensibilització

D’altra banda, en el marc del conveni signat, també es preveuen altres accions. En són un exemple l’impuls de campanyes de sensibilització sobre temes d’interès mutu, la realització d’accions formatives d’àmbit social i d’animació comunitària o la promoció del programa «voluntaris per la salut», que cerca fomentar el voluntariat de l’AECC entre els membres de la comunitat universitària.

Una vegada signat l’acord, el Rector de la UIB ha agraït a l’AECC la voluntat sostinguda en el temps de col·laboració i el suport incondicional a la UIB. Un suport que ara es manifesta de nou amb la signatura d’aquest acord que segur que incentivarà l’interès dels estudiants en la lluita contra el càncer.

El senyor Javier Cortès s’ha afegit als agraïments a la UIB en una col·laboració que ha titllat d’imprescindible per poder créixer i pujar un esglaó més juntament amb les famílies en la seva batalla per superar la malaltia. Ha manifestat la seva satisfacció per la implicació de la UIB, per poder avançar cada dia més.

La senyora Isabel Orbe, de la Fundació Científica de l’Associació Espanyola contra el Càncer, ha dit que és un privilegi poder signar aquesta conveni, que permet apropar més la ciència a la societat. I ha destacat que no només és important en el camp de la recerca, que és esencial, sinó també pel que suposa en educació per a la salut, per als professionals sanitaris, i perquè la lluita contra el càncer arribi a ser present en la ment de tots.  

Data de publicació: 03/07/2017