Jornades de l'IRIE: Un pont per connectar la recerca amb la pràctica educativa

L’IRIE reuneix els grups de recerca i la comunitat educativa en les IV Jornades de Recerca i Innovació Educativa, que tindran lloc els dies 11 i 12 de març a la UIB 

L’Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE) organitza les IV Jornades de Recerca i Innovació Educativa amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada dels actors principals del món educatiu de les Illes Balears que faci possible l’intercanvi de coneixements i d’experiències entre investigadors i docents de totes les etapes.

Les Jornades es faran presencialment els dies 11 i 12 de març a l’edifici Guillem Cifre de Colonya del campus universitari. També es podran seguir per videoconferència per afavorir la participació des de fora de Mallorca.

Educació basada en evidències

L’eix temàtic d’aquesta edició és l’educació basada en evidències, per la qual cosa es volen reforçar les connexions entre la recerca i la pràctica educativa. Així, els grups de recerca competitius de l’IRIE hi mostraran les iniciatives desenvolupades i explicaran els resultats assolits en el marc de la seva activitat investigadora. També hi participaran els alumnes dels programes de doctorat en Educació i en Tecnologia Educativa, que exposaran els continguts de les seves tesis doctorals.

S’hi presentaran projectes dels grups de l’IRIE relacionats amb àmbits com ara els entorns digitals d’aprenentatge; les competències digitals dels docents; l’atenció a alumnes en situació de cures pal·liatives; l’esport en edat escolar com a eina d’inclusió social; les dificultats d’adquisició del llenguatge i la seva relació amb l’assetjament escolar; la integritat acadèmica; l’abandonament escolar; la història de l’educació i els processos de transformació i apoderament entre la universitat, l’escola i la societat a través de les pràctiques artístiques, entre d'altres.

Aquestes jornades també estan adreçades al personal docent de centres educatius no universitaris, que podrà donar a conèixer els seus projectes innovadors. També està previst que hi participin estudiants i docents de totes les etapes educatives, representants d’associacions de pares i mares, i equips directius dels centres.

La conferència inaugural de les jornades la impartirà Marta Ferrero, mestra, psicopedagoga, doctora en Psicologia i autora del blog «Si tú supieras», amb el títol «Trazando puentes entre la investigación y la práctica educativa: retos y oportunidades». 

La conferència de clausura la impartirà Albert Reverter, mestre d’educació infantil i primària i autor del blog «El Mcguffin educativo», amb el títol «De la evidencia al aula». 

Data de l'esdeveniment: 11/03/2022

Data de publicació: 10/03/2022