Jornada sobre l'Impacte de les Plataformes d'Allotjament Turístic

Sa Riera acull una jornada en la qual es tractaran l'impacte econòmic de les plataformes, els reptes legals de l'activitat de les plataformes d'allotjament, l'impacte social i territorial de les noves formes de turisme i el debat polític al voltant de les plataformes i l'allotjament col·laboratiu 

Inauguració
Dia: dijous, 22 de juny de 2017
Hora: 10 hores
Lloc: sala d'actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la inauguració de la Jornada sobre l'Impacte de les Plataformes d'Allotjament Turístic, que organitzen el Departament de Dret Privat de la UIB, la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, Enterprise Europe Network i la Comissió Europea.  

L'allotjament privat i les estades turístiques en habitatges són un fenomen i una tendència que han afectat moltes ciutats i destinacions turístiques. L'important paper de les plataformes i de la comercialització en línia ha tingut un impacte que ha suposat un canvi en els esquemes i les regulacions que tradicionalment fonamentaven el sector turístic.

En aquesta jornada s'analitzarà aquest nou escenari i les seves implicacions econòmiques, legals i geogràfiques. A les Illes Balears aquest fenomen encara té més interès davant una imminent reforma de la legislació turística, per la qual cosa el diàleg entre els diversos afectats pot plantejar o resoldre reptes presents i futurs.

En el marc de la jornada es faran quatre taules rodones, que tractaran temes com ara l'impacte econòmic de les plataformes, els reptes legals de l'activitat de les plataformes d'allotjament, l'impacte social i territorial de les noves formes de turisme i el debat polític al voltant de les plataformes i l'allotjament col·laboratiu. A més, s'hi impartirà una conferència sobre el cas de Portugal. 

Data de l'esdeveniment: 22/06/2017

Data de publicació: 19/06/2017