Jornada sobre Turisme Residencial i "Condotels"

Organitzada pel Departament de Dret Privat de la UIB

Dia: divendres, 6 de març de 2009
Hora: de les 9.30 a les 16 hores
Lloc: Hotel Tryp Bosque,
c/ de Camilo José Cela, núm 5, Palma

En el marc del projecte de recerca «Turismo residencial. Aspectos económicos y jurídicos», que compta amb el finançament del Ministeri d'Educació i Ciència, tindrà lloc una Jornada sobre Turisme Residencial i Condotels organitzada pel Departament de Dret Privat de la Universitat de les Illes Balears.

Els participants analitzaran en dues taules rodones, per una part, la problemàtica del turisme residencial, la seva situació d'al·legalitat i les possibles solucions, així com les possibilitats de la Comunitat Autònoma de legislar en aquesta matèria. Al mateix temps es donaran a conèixer els resultats d'una enquesta sobre el turisme residencial a les Illes Balears. Per altra banda, la nova figura jurídica del condotel. S'analitzaran les seves possibles configuracions jurídiques, la necessitat o no de modificar la Llei general turística i els seus aspectes fiscals.

Hi participen, dirigits pel doctor Pedro A. Munar Bernat, investigadors del Departament de Dret Privat (doctors Miquel Coca Payeras, Beatriz Verdera Izquierdo i Francesca Llodrà Grimalt) i economistes del Departament d'Economia de l'Empresa de la UIB (doctors Marco A. Robledo Camacho, Onofre Martorell Cunill i Joan B. Garau Vadell), així com els professors Álvaro Núñez Iglesias (Universitat d'Almeria) i Carlos Lasarte Álvarez (UNED). També hi assistiran el senyor Raimundo Fortuny Marquès, notari de Calvià; el senyor Plácido Prada Álvarez-Buylla, registrador de Manacor; el senyor José Manuel Cardona, del Bufete Garrigues; i el senyor José Antonio Alarcón, del Bufete Monlex Hispajuris.

La jornada, oberta al teixit empresarial hoteler i a juristes de les Illes Balears, compta amb el patrocini de la CAM i el suport econòmic de l'Il·lustre Col·legi Notarial de les Illes Balears, el Col·legi de Registradors de Balears i l'Ajuntament de Calvià.

Data de l'esdeveniment: 06/03/2009

Data de publicació: 05/03/2009