Jornada informativa sobre les Accions Marie Curie Horitzó 2020

L’acte serveix també com a presentació de la Secció Balear de l’Associació d’Estudiants Marie Curie 

Dia: dijous, 30 d’abril de 2015
Hora: 10.30 hores
Lloc: edifici dels Serveis Cientificotècnics i dels instituts universitaris de recerca, campus universitari, Palma 

La Universitat de les Illes Balears acull el proper dijous, 30 d’abril, una jornada informativa sobre les Accions Marie Slodowska Curie (MSCA 2015). L’acte comptarà amb la presència de Cristina Gómez, responsable de l’Oficina Europea (FECYT-MINECO) a Espanya, que s’encarregarà d’explicar el present i futur de les Accions Marie Curie. La jornada servirà també com a presentació de la Secció Balear de l’Associació d’Investigadors Marie Curie (MCAA) que presideix David Sánchez, investigador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC).

Aquestes iniciatives europees parteixen de la necessitat de donar suport a les carreres investigadores per als joves científics fent-les més atractives per a ells. Les accions es dirigeixen fonamentalment a investigadors que hagin acabat la tesi doctoral (o estiguin a punt de fer-ho) i vulguin realitzar una estada postdoctoral en un país europeu (2 anys) o extracomunitari (2 anys + 1 any de reincorporació).

En el decurs de la jornada es parlarà de les xarxes de formació inicial (ITN) que ofereixen als investigadors novells l’oportunitat de millorar la seva formació investigadora, unir-se a equips d’investigació ja establerts i millorar les seves perspectives professionals. En aquest cas Emilio Hernández, subdirector de l’IFISC, explicarà exemples pràctics del funcionament de les ITN.

Finalment, Catiana Rosselló informarà els assistents sobre les beques intraeuropees per al desenvolupament professional (IEF), destinades a ajudar els investigadors experimentats interessats a provar un altre tipus d’activitat durant una temporada.

Programa

  • 10.30 h: Inauguració. Autoritats de la UIB
  • 10.40 h: Accions MSCA: passat, present i futur. Dra. Cristina Gómez, FECYT
  • 12 h: Pausa
  • 12.20 h: Presentació de la MCAA - Balears Chapter. Dr. David Sánchez
  • 12.40 h: Una ITN a les Balears: cas pràctic. Dr. Emilio Hernández
  • 13.10 h: Una IEF a les Balears: cas pràctic. Dra. Catiana Rosselló
  • 13.40 h: Clausura

Data de l'esdeveniment: 30/04/2015

Data de publicació: 28/04/2015