Jornada d'experts en Xylella fastidiosa

L’objectiu d’aquesta jornada és transmetre les evidències científiques que es coneixen fins al moment globalment sobre Xylella fastidiosa i analitzar en particular la situació única de les Illes Balears envers aquest patogen 

Dia: divendres, 16 de juny de 2017
Hora: de 9 a 13.30 hores
Lloc: sala d’actes de Son Lledó, campus universitari, Palma 

L’Institut d’Investigacions Agroambientals i d’Economia de l’Aigua (INAGEA), de la Universitat de les Illes Balears, i l’Institut de Ciències Agràries, del CSIC, organitzen la jornada Xylella fastidiosa: from the global threat to the local situation, que tindrà lloc el pròxim divendres 16 de juny, de les 9 a les 13.30 hores, a la sala d’actes de Son Lledó (campus universitari).

Xylella fastidiosa és un patogen bacterià amb capacitat d’infectar més de 300 espècies de plantes a tot el món i es transmet per insectes que s’alimenten del xilema de les plantes. Aquest bacteri és present a la Unió Europea, en concret al sud d’Itàlia, a Còrsega, a la regió francesa de la Provença-Alps-Costa Blava i, molt recentment, a les Illes Balears. En l’actualitat no hi ha tractament per a la infecció d’aquest patogen i, per tant, conèixer-ne l’epidemiologia és fonamental per poder-la gestionar.

Després de l'acte de benvinguda, el doctor Alexander Purcell, professor emèrit de la Universitat de Califòrnia a Berkeley i expert internacional, parlarà sobre l’epidemiologia de les malalties provocades per Xylella fastidiosa. En una segona intervenció, el doctor Alberto Fereres, professor i investigador a l’Institut de Ciències Agràries (ICA-CSIC) de Madrid que participa als projectes europeus PONTE i XF-ACTORS, exposarà quins són els vectors potencials de Xylella fastidiosa i quina és la situació actual a Espanya.

Després d’una pausa, el doctor Diego Olmo, del Laboratori de Sanitat Vegetal de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca (GOIB), explicarà la situació de Xylella fastidiosa a les Balears i quines són les perspectives de futur. Finalment, el doctor Miguel Ángel Miranda, professor titular i investigador de la Universitat de les Illes Balears i de l’INAGEA, presentarà els resultats preliminars de les espècies de vectors de Xylella fastidiosa a Mallorca.

Per tancar la jornada, es farà una taula rodona i s’obrirà un torn obert de preguntes en què el públic podrà participar.

Per inscriure’s a la jornada i consultar-ne el programa, podeu visitar la següent pàgina web. El termini màxim per inscriure’s és el 15 de juny.

La jornada compta amb la col·laboració de la Càtedra Santander-UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears

Data de l'esdeveniment: 16/06/2017

Data de publicació: 08/06/2017