Jornada: La Biotecnologia a les Illes Balears

Dia: divendres, 8 de febrer de 2008
Lloc: edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, cra. de Valldemossa,
km 7.5, Palma

Tindrà lloc la jornada La Biotecnologia a les Illes Balears, organitzada per l'Associació Balear d'Empreses de Biotecnologia de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears, la Fundació IBIT, amb la col·laboració de la FUEIB i la UIB.

Aquesta jornada aportarà als assistents una visió del sistema d'innovació i del sector biotecnològic a les Illes Balears, dels reptes i oportunitats que té l'emprenedor biotecnològic, de la creació d'empreses derivades (spin-offs) universitàries en el sector de la biotecnologia i dels nous instruments de col·laboració públicoprivada que han sorgit en el sector biomèdic.

La jornada està enfocada fonamentalment a:

  • Oferir una visió sobre l'economia del coneixement com una aposta de futur
  • Reduir la distància entre el món acadèmic i l'empresarial, que en permeti el desenvolupament dintre de la competitivitat que la nostra societat necessita
  • Oferir una visió de la necessitat de transferència del coneixement i tecnologia (universitat-indústria)
  • Oferir una visió de les oportunitats que tenen els bioemprenedors i les bioempreses a les Illes Balears


Programa de la jornada:

10 h Obertura de la jornada a càrrec del senyor Pere Oliver, director general d'R+D+I del Govern de les Illes Balear, i del doctor Jordi Lalucat vicerector d'Investigació de la Universitat de les Illes Balears.

10.15 h Presentació de l'Associació Balear d'Empreses de Biotecnologia (BIOIB), a càrrec del senyor Roger Gotarredona, president de la BIOIB.

10.30 h El sistema d'innovació de les Illes Balears i l'estat del sector biotecnològic, a càrrec de la senyora Núria Riera, de la Fundació IBIT Illes Balears Innovació Tecnològica.

11.15 h Pausa

11.45 h Reptes i oportunitats per a l'emprenedor biotecnològic, a càrrec del senyor Miquel Piñol, gerent de BIOIB.

12.15 h. Una universitat activa: empreses derivades en el sector de la biotecnologia, a càrrec del senyor Fernando Barrera, cap del departament OTRI de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

12.45 h Nous instruments de col·laboració públics i privats en el sector biomèdic: la plataforma tecnològica de medicaments innovadors, a càrrec de la senyora Amelia Martín, de la Plataforma Tecnológica Española de Medicamentos Innovadores.

13.15 h Cloenda de la jornada, a càrrec del senyor Antoni Roig, director General Fundació IBIT.

Documents relacionats

Data de publicació: 08/02/2008