Investigar Ramon Llull: Recursos a l'abast

Sessions formatives per donar a conèixer els recursos digitals fonamentals per iniciar una recerca de tema lul·lià 

Sessions
Dia: dimecres, 7 d’octubre de 2015
Hora: 13 hores
Lloc: Sala de Graus, edifici Ramon Llull, campus universitari, Palma 

Dia: dimecres, 14 d’octubre de 2015
Hora: 19 hores
Lloc: aula 14, edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

La Universitat de les Illes Balears organitza dues sessions formatives en les quals es presentaran els recursos digitals fonamentals per emprendre qualsevol investigació de tema lul·lià o lul·lístic, per tal que durant l’Any Llull els investigadors coneguin les eines que tenen a l’abast en aquest camp de recerca. S’hi explicarà el funcionament de la Base de Dades Ramon Llull i es mostraran algunes webs que recullen materials diversos, com ara la que conté el repositori de la revista Studia Lulliana. La sessió està especialment dirigida a la comunitat universitària, encara que també és oberta al públic general.

Un dels entrebancs que hom té a l’hora d’investigar la figura i el pensament de Ramon Llull és, d’una banda, la producció ingent que Llull mateix va generar, prop d’unes 270 obres. D’altra banda, els set-cents anys d’història de lul·lisme ha generat una producció bibliogràfica gairebé inabastable si no es tenen els recursos adequats per gestionar-la.

Aquestes sessions formatives s’inscriuen en les activitats organitzades per la Universitat de les Illes Balears per commemorar els 700 anys de la mort de Ramon Llull

Data de l'esdeveniment: 07/10/2015

Data de publicació: 25/09/2015