Informació sobre el manteniment del programa de beques ERASMUS

L’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus assegura que en cap cas corren perill les beques ERASMUS 

Ateses les informacions aparegudes en relació amb les dificultats pressupostàries de la Comissió Europea per al manteniment de les ajudes del programa ERASMUS, volem aclarir que l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus, depenent del Ministeri d’Educació, ens ha assegurat que en cap cas corren perill les beques ERASMUS, ni per aquesta convocatòria ni per les de 2013.

En aquests moments la major part de les institucions que participen en el programa ja han rebut el primer pagament de prefinançament, que correspon al 80% de l’import total adjudicat. El pagament del 20% restant es farà en els terminis habituals després de la recepció de l’informe Intermog del mes d’abril de 2013.

La Comissió Europea es troba en un moment puntual de falta de liquiditat per abonar el segon pagament del tram de finançament de les accions descentralitzades del Programa d’Aprenentatge Permanent, que es resoldrà al llarg del mes de novembre.

El pressupost aprovat per a l’any vinent serà similar a l’actual, tal com es pot comprovar en l’enllaç del Pla de treball per a 2013.

Per aquest motiu volem transmetre un missatge de tranquil·litat als estudiants i a les seves famílies, i reiterar que l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus ens ha garantit el pagament de les beques. 

Documents relacionats

  • IB3

Data de publicació: 05/10/2012