L'Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE) organitza unes jornades dedicades a explorar la interconnexió entre la neurociència, l’activitat física i el seu impacte en els centres educatius
Aquesta iniciativa vol destacar el rol fonamental de la neuroeducació en la formació del professorat, ja que ofereix eines per adaptar l'exercici físic al desenvolupament neurològic dels estudiants. L'activitat física té una influència profundament positiva en les cinc dimensions de la salut: mental, física, emocional, interna i social. Aquestes dimensions són interdependents i es retroalimenten entre si; és impossible considerar-les de manera separada. Per això, és crucial integrar la pràctica de l'activitat física dins les aules, ja que aquesta disciplina s'encarrega de fomentar i millorar els hàbits de vida saludable.
Les II Jornades de Promoció dels Hàbits de Vida Saludable. Neurociència i Activitat Física estan organitzades pel Grup d'Investigació en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (GICAFE) de l’IRIE. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre de 2023 a l'edifici Guillem Cifre de Colonya de la Universitat de les Illes Balears, començarà a les 15.30 hores. Les jornades oferiran conferències que abordaran aquesta temàtica i, a més, els docents hi podran exposar les seves pròpies experiències.
L’objectiu principal d’aquestes jornades és donar a conèixer noves perspectives en el camp de l’educació física. A través de la presentació de la interrelació entre la neurociència i l'activitat física, es pretén mostrar estratègies específiques per implementar hàbits de vida saludable als centres educatius. Aquest esdeveniment està dissenyat per acollir tant estudiants dels graus d'Educació com docents en actiu de les etapes infantil, primària i secundària.
El divendres, el programa començarà amb la conferència inaugural titulada «Neuroeducació Física. Una oportunitat que s’ha d’explorar», a càrrec de la professora Irene Pellicer.
Aquí en teniu el programa complet: https://irie.uib.cat/noticies/1561-neurociencia.html#programa
Data de publicació: 17/11/2023