Inauguració del Sisè Cicle de les Llengües Orientals a la UIB. Homenatge a Jean Levi

Dia: dijous, 8 d’octubre de 2009
Hora: 19 h
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra,
c/ de la Concepció, 12, de Palma

Tindrà lloc l’acte d'inauguració del Sisè Cicle de les Llengües Orientals a la UIB. Homenatge a Jean Levi, que organitza el Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears.

La lliçó inaugural «¿Filosofía china? Algunas reflexiones en torno a un no-debate» serà a càrrec del senyor Albert Galvany. És professor de l’École Pratique des Hautes Études. Traductor del xinès: El arte de la guerra, de Sunzi; Yijing. El libro de los cambios. Con el comentario de Wang Bi; i consultor de la Universitat Oberta de Catalunya, UOC.

Presentaran el cicle el doctor Nicolau Dols, vicerector de Projecció Cultural, i el doctor Ramon Bassa, director del Servei Lingüístic de la UIB.

El Servei Lingüístic de la UIB, conscient de la importància de donar a conèixer les llengües i la cultura d’Àsia, ofereix per a l’any acadèmic 2009-2010 el sisè cicle consecutiu de cursets dirigits a qualsevol persona interessada per iniciar-se o aprofundir en algunes de les principals llengües orientals, com ara l’àrab, el coreà, l’hebreu, el japonès, el sànscrit i el xinès. Per això ofereix, després de l’experiència dels cicles anteriors, uns nivells escalonats: bàsic, iniciació i aprofundiment.

En homenatge a la tasca que realitza el sinòleg Jean Levi (París, 1948), el Sisè Cicle de les Llengües Orientals a la UIB duu el seu nom. Director d’investigacions al Centre Nacional de Recerca Científica francès, especialista en el taoisme, s’ha interessat també per la història, les teories polítiques i la reflexió estratègica de la Xina antiga. Ha ensenyat en diverses universitats de França, Suïssa i Canadà. Ha publicat diversos llibres, articles i novel·les (premi Goncourt de novel·la històrica) i ha traduït nombrosos autors xinesos antics, com Shang Yang, Han Fei, Sunzi, Zhuangzi, Lu Jia, entre d’altres.

Documents relacionats

Data de publicació: 08/10/2009