Inauguració de l'exposició "(Re)lectura de Ramon Llull"

Tretze dibuixants de les Illes Balears reinterpreten el Breviculum de Karlsruhev per apropar la figura del savi mallorquí al públic jove


Inauguració
Dia: dimarts, 21 de desembre de 2010
Hora: 20 hores
Lloc: Casal Can Pere Ignasi,
plaça de Can Pere Ignasi, s/n, Campos

S'inaugura l'exposició (Re)lectura de Ramon Llull, que pretén apropar al públic jove la figura mallorquina més universal de la cultura catalana a través del que és considerat el primer còmic de la història, el Breviculum de Karlsruhe, i la reinterpretació d'aquestes miniatures medievals que conten la vida de Ramon Llull (1232-1316) a través de l'òptica actual de tretze dibuixants de les Illes Balears.

L'exposició consta de 16 plafons en què es mostra el treball dels dibuixants Àlex Fito, Antonio Hernández, Gabi Beltran, Guillem March, Guillermo Marí, Linhart, Max, Paco Díaz, Pau, Pere Joan, Rafael Vaquer, Seguí i Tomeu Morey. Els dibuixos estan acompanyats de textos explicatius del lul·lista Anthony Bonner.

Inauguració i conferència

L'acte d'inauguració comptarà amb les intervencions del conseller de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Joan Font i Massot, el batlle de Campos, Joan Juan, i la vicerectora de Projecció Cultural de la UIB, doctora Patricia Trapero.

Després de l'acte, el doctor Gabriel Ensenyat, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, pronunciarà la conferència «Ramon Llull: l'autor, l'obra i el seu pensament innovador»

L'exposició l'organitzen la Universitat de les Illes Balears i la Direcció Insular de Política Lingüística del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, amb el suport del Bisbat de Mallorca i l'Ajuntament de Campos.

L'exposició es podrà visitar al Casal Can Pere Ignasi de Campos fins al 15 de gener de 2011. Posteriorment, romandrà exposada a l'edifici Sa Riera del 18 de gener al 6 de febrer de 2011.

Documents relacionats

Data de publicació: 21/12/2010