Inauguració de la XIV Universitat d'Estiu d'Eivissa i Formentera

El blogaire Jordi Pereyra impartirà la lliçó inaugural «No tot són nombres en la ciència» 

Dia: dilluns, 7 de setembre de 2015
Hora: 20 hores
Lloc: Seu d’Eivissa i Formentera. Antic edifici de la Comandància, c/ del Calvari, 1, Eivissa 

Tindrà lloc la inauguració de la XIV Universitat d’Estiu d’Eivissa i Formentera. Hi intervindran la vicepresidenta segona del Consell d’Eivissa, senyora Marta Díaz; el diputat del Parlament de les Illes Balears, senyor Enrique Casanova; el director insular de Turisme del Consell d’Eivissa senyor Vicenç Torres; i la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana Maria Seguí.

El senyor Jordi Pereyra serà l’encarregat d’impartir la lliçó inaugural, amb el títol «No tot són nombres en la ciència». Jordi Pereyra, eivissenc nascut el 1990, és graduat en Enginyeria Mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya. A 12 anys va començar a escriure una història de ciència-ficció ambientada en una dimensió paral·lela i desconeguda on no manca l'amor, la venjança i la gelosia: El proyecto Wormhole (que en català significa forat de cuc), que es va materialitzar en la publicació del llibre nou anys després, el 2011.

El 2013 va començar a escriure el blog Ciencia de Sofá, amb la intenció de despertar l'interès per la ciència entre el públic que hi està menys familiaritzat, usant l'humor i un llenguatge proper, una fórmula que l'ha col·locat entre els blogs de ciència en castellà més populars.

El blog té al voltant de 300.000 visites mensuals i 185.000 seguidors a Facebook. Arran de Ciencia de Sofá (amb més de 100.000 fans a Facebook!), El Confidencial li va proposar fer una secció de ciència al diari digital. A més, l'editorial Paidós (Grup Planeta) li ha proposat d'escriure un llibre d'astronomia: El universo en una taza de café, que sortirà el 15 de setembre de 2015.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 07/09/2015

Data de publicació: 04/09/2015