Inauguració de la IV Jornada d'Innovació i Transferència

Dia: dijous, 25 de gener de 2018
Hora: 11.10 h
Lloc: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma

La inauguració de la IV Jornada d'Innovació i Transferència serà a càrrec de la senyora Catalina Cladera, consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears; la senyora Isabel Busquets, vicepresidenta i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears; el doctor Javier Guillot, professor de la UIB i representant de l’Agència Tributària a les Illes Balears; el doctor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la Universitat de les Illes Balears; i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears. 

El foment de la inversió privada en recerca i innovació és un dels reptes que la societat i les diferents administracions han d’afrontar en el marc de l’estratègia Europa 2020, que es marca com a objectiu augmentar la despesa pública en recerca i desenvolupament per atraure inversió privada fins a dos terços de la total. Per això, és necessari conèixer les accions relacionades amb l’estímul de les activitats d’innovació a les empreses, i en particular les vinculades amb els incentius fiscals.

Amb aquest propòsit, el Vicerectorat d’Innovació i Relacions Institucionals, l’Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació(OTRI) de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i la Càtedra Santander-UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement (CSUIT) organitzen la IV Jornada d’Innovació i Transferència de la UIB, per enfortir les relacions entre la Universitat i la societat.

L’objectiu de la jornada és conèixer les principals característiques de la via de finançament de les deduccions fiscals per a la recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica, així com presentar les mesures i els incentius que des de l’àmbit autonòmic es van implementant per aconseguir una major participació del sector privat en inversions en R+D.

En l’àmbit de les Illes Balears tindrem l’oportunitat de conèixer de primera mà les polítiques en matèria de foment de R+D que es van implementant a través de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, amb les mesures i disposicions pressupostàries articulades a través de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques.

Així mateix, comptarem amb la participació del senyor Javier Guillot, de l’Agència Tributària a les Illes Balears, qui detallarà els incentius fiscals a la innovació i el seu tractament a l’IRPF i a l’impost de societats.

Finalment, farem referència a l’obertura de l’Oficina de Fundraising (OF) a la UIB, que promou i gestiona l'obtenció d'aportacions privades per a la Universitat a través de la via del patrocini i el mecenatge, que permetin finançar projectes i iniciatives de la UIB d’interès per a la societat. 

Data de l'esdeveniment: 25/01/2018

Data de publicació: 16/01/2018