IV Jornades d'Altes Capacitats

La UIB organitza unes jornades dedicades a difondre i compartir estratègies d'intervenció i experiències educatives per atendre les necessitats dels alumnes amb altes capacitats intel·lectuals  

Inauguració
Dia: divendres, 28 d'abril de 2017
Hora: 16 hores
Lloc: sala d'actes, edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc la inauguració de les IV Jornades d'Altes Capacitats: Estratègies d'intervenció educativa per a l'alumnat amb altes capacitats des d'una perspectiva inclusiva. Hi intervindran el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; el conseller d'Educació i Universitat, doctor Martí X. March; el president de la Fundació ASIMA, senyor Francesc Martorell; el director de l'Editorial Santillana a les Illes Balears, senyor Joan Arbós; i la doctora Rosabel Rodríguez, professora titular del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació i organitzadora de les jornades.

Tot seguit, tindrà lloc la conferència inaugural, «Transforming learning through critical and creative thinking», a càrrec del senyor Robert Swartz, director del National Center for Teach Thinking, dels Estats Units. Robert Swartz també és doctor en Filosofia per la Universitat de Harvard i professor emèrit de la Universitat de Massachusetts. És considerat una de les personalitats més influents del món en l'àmbit de l'educació. És pioner en la inclusió del pensament crític i creatiu en els continguts curriculars.

IV Jornada d'Altes Capacitats

L'Associació Balear de Superdotats i Altes Capacitats (ABSAC), el Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació i el Programa d’Atenció a les Altes Capacitats Intel·lectuals (PACIS) de la UIB organitzen les IV Jornades d'Altes Capacitats: Estratègies d'intervenció educativa per a l'alumnat amb altes capacitats des d'una perspectiva inclusiva, que tindran lloc els dies 28 i 29 d'abril al campus de la UIB.

L'objectiu d'aquestes jornades és difondre i compartir diferents estratègies d'intervenció i experiències educatives dirigides a l'alumnat amb altes capacitats intel·lectuals. Amb la Jornada es crea un espai per intercanviar experiències educatives dirigides a desenvolupar el potencial de les altes capacitats intel·lectuals i els talents.

En el marc d'aquesta jornada, el dissabte 29 d'abril, a les 13 hores, tindrà lloc la taula rodona «Parlem de talent», en la qual intervindran el motociclista Diego Pérez, subcampió d'Espanya de Velocitat OPEN 600 a 2016; l'escriptora Lea Vélez; el director Nofre Moyà, l'escriptor Jaume Roig de Diego, la xef Macarena de Castro i el fotògraf Nando Esteva.

El mateix dissabte, a les 16 hores, tindrà lloc la taula rodona «La veu de les famílies», en la qual intervindran representants de l'Associació Balear de Superdotats i Altes Capacitats, l'Associació d'Altes Capacitats i Talents d'Eivissa i Formentera, Altes Capacitats i Talents de Menorca, La Rebelión del Talento i MensaEspaña.  

Data de l'esdeveniment: 28/04/2017

Data de publicació: 10/04/2017