IV Congrés Internacional sobre Turisme Espanya-Xina

Organitzat conjuntament per l'Escola Universitària del Maresme-Tecnocampus, la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de Nankai a la Xina, a Mataró i Barcelona tindrà lloc entre els dies 29 de juny i 2 de juliol el IV Congrés Internacional de Turisme entre la Xina i Espanya, que combinarà la visió acadèmica i l’empresarial.

Després de l'èxit de les tres edicions passades (celebrades a Palma i Canton), el IV Congrés Internacional sobre Turisme entre Espanya i la Xina, tindrà lloc del 29 de juny al 2 juliol de 2014 a Barcelona. Aquest congrés té com a objectiu principal analitzar els reptes del turisme entre els dos països, des del punt de vista tant acadèmic com empresarial. Així, durant el congrés es combinen les presentacions d’acadèmics de prestigi d'universitats d’ambdós països, i les d’empresaris amb experiència professional en negocis hispano-xinesos.

Aquest congrés neix amb el propòsit d’impulsar el potencial turístic xinès cap a la destinació turística «Espanya», i facilitar a les empreses espanyoles l’accés a un dels mercats de gran creixement mundial a curt i mitjà termini. El congrés serà una oportunitat perquè els investigadors, professionals i altres actors del sector turístic intercanviïn experiències, expectatives i coneixement. 

Els experts debatran amb profunditat aspectes clau com el posicionament de les destinacions espanyoles en el mercat xinès, la connectivitat amb el país asiàtic, la imatge de la destinació Espanya a la Xina, l'expansió de les companyies turístiques espanyoles, i la importància dels trets culturals a l'hora de fer negocis en el gegant asiàtic, i, especialment, el posicionament d’ambdós països en el context actual de globalització. 

El programa es dirigeix a professionals del sector, operadors turístics, directors de cadenes hoteleres, administradors i acadèmics del turisme i l'hoteleria d'Espanya i la Xina.

Durant el congrés, se celebrarà l'exposició The Spain-China Tourism and Hospitality Exhibition, amb objectiu d’atraure inversors asiàtics al mercat turístic espanyol, impulsant la promoció internacional de les empreses espanyoles i la inversió empresarial recíproca entre ambdós països.

El congrés obre de bat a bat les portes a totes les empreses del sector que vulguin participar-hi, ja sigui com a assistents, expositors, o patrocinadors. 

Data de publicació: 26/06/2014