I.Family: l'estudi europeu sobre l'alimentació dels joves es reuneix a la UIB

El grup de recerca en Nutrigenòmica i Obesitat estudia els determinants biològics individuals que influeixen en l’elecció d’aliments que fan els joves en el marc d’un projecte de recerca d’àmbit europeu  

Dia: dimarts, 23 de febrer de 2015
Hora: 14 hores
Lloc: sala d’actes, Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma  

Tindrà lloc la inauguració de l’assemblea general del projecte de recerca internacional I.Family. Hi intervindran el doctor Wolfgang Ahrens, coordinador del projecte I.Family; el doctor Andreu Palou, investigador principal del grup de recerca en Nutrigenòmica i Obesitat de la UIB; i el doctor  Jaume Carot, vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB.

Els investigadors del projecte I.Family es reuneixen a la UIB del 22 al 25 de febrer de 2016.

I.Family: l’alimentació dels joves europeus

La Universitat de les Illes Balears participa en el projecte I.Family, que cerca identificar les raons per les quals els joves europeus mengen com mengen i com això pot tenir una influència sobre la seva salut per a tota la vida. La iniciativa la coordina la Universitat de Bremen (Alemanya) i hi intervenen 17 grups de recerca de 12 països europeus, incloent-hi un equip d'investigadors de la UIB i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Obesitat i Nutrició (CIBERobn) dirigit pel doctor Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UIB. El projecte I.Family el finança la Comissió Europea i té un pressupost de nou milions d'euros.

El projecte I.Family, construït a partir de la informació obtinguda de 10.000 nins que participen en l'estudi IDEFICS, proporcionarà llum sobre les influències més importants que reben els joves europeus, la seva forma de vida i els seus hàbits alimentaris. I.Family valorarà de nou les famílies a mesura que els fills entrin en l'adolescència, i identificarà les famílies que hagin adoptat bons hàbits alimentaris i les que no ho hagin fet. El projecte ajudarà a entendre els factors biològics, de comportament, socials i ambientals que dirigeixen el comportament alimentari durant la transició de la infantesa a l'edat adulta.

La investigació que desenvolupa el grup de la UIB en el marc del projecte se centra principalment en l’estudi dels determinants biològics (moleculars i fisiològics) individuals en l’elecció dels aliments, així com la identificació de nous marcadors objectius d’ingesta (del tipus d'aliments que es consumeixen) que poden ser d’utilitat per preveure el risc de desenvolupar alteracions metabòliques relacionades amb la síndrome metabòlica.

Data de l'esdeveniment: 23/02/2016

Data de publicació: 19/02/2016