I Setmana de la Biodiversitat a la UIB

El Departament de Biologia organitza una marató fotogràfica del 18 al 23 de maig per elaborar un catàleg de la biodiversitat del campus universitari 

El Departament de Biologia organitza la I Setmana de la Biodiversitat a la UIB, que es farà del 18 al 23 de maig de 2015 i que inclourà una marató fotogràfica sobre la biodiversitat (testing de biodiversitat) del campus universitari i un cicle de conferències.

Fotografiar la biodiversitat

Amb el testing de biodiversitat, la comunitat universitària està convidada a aportar fotografies de les espècies d’animals, plantes i fongs que es poden trobar al campus, amb l’objectiu de confeccionar un Catàleg de biodiversitat del campus de la UIB. L’activitat compta amb la col·laboració del portal web <www.biodiversidadvirtual.org>, on els usuaris podran publicar les fotografies realitzades perquè siguin determinades per experts zoòlegs, botànics i micòlegs.

Cicle de conferències

En el marc de la I Setmana de la Biodiversitat a la UIB s’impartiran les conferències següents:

  • Dilluns, 18 de maig. «Què és la biodiversitat?», a càrrec d’Iván Ramos, tècnic del Servei de Protecció d’Espècies. A les 18 hores, a l’aula 20 de l’edifici Guillem Colom Casasnovas.
  • Dimarts, 19 de maig. «Espècies invasores. Un exemple de globalització de la biodiversitat», a càrrec del doctor Miguel Ángel Miranda, professor de Zoologia de la UIB. A les 18 hores, a l’aula 20 de l’edifici Guillem Colom Casasnovas.
  • Dimecres, 20 de maig. «La micoflora de les Illes Balears», a càrrec de Joan Carles Salom, micòleg. A les 18 hores, a l’aula 20 de l’edifici Guillem Colom Casasnovas.
  • Dijous, 21 de maig. «La biodiversitat diminuta: els foraminífers», a càrrec del doctor Guillem Mateu, professor de Zoologia de la UIB. A les 18 hores, a l’aula 20 de l’edifici Guillem Colom Casasnovas.
  • Divendres, 22 de maig. «La flora de les Illes Balears», a càrrec del doctor Llorenç Gil, professor de botànica de la UIB. A les 18 hores, a l’aula 20 de l’edifici Guillem Colom Casasnovas.
  • Dissabte, 23 de maig. «Per què conservar la biodiversitat?», a càrrec de la doctora Elena Baraza, professora d’Ecologia de la UIB, i del senyor Miquel Capó, estudiant de postgrau de la UIB. A les 11 hores, a la sala d’actes de Sa Riera.

La biodiversitat a la ràdio

El dissabte 23 de maig a les 13 hores, el programa Balears fa ciència, que condueix Enric Culat a IB3 Ràdio, emetrà una tertúlia sobre biodiversitat amb la participació del doctor Samuel Pinya, professor d’Ecologia de la UIB i coordinador de la I Setmana de la Biodiversitat a la UIB.

La I Setmana de la Biodiversitat a la UIB compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, IB3 i l’associació Fotografía y Biodiversidad.  

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/05/2015

Data de publicació: 13/05/2015