I Seminari de Qualitat Lingüística als Mitjans de Comunicació

El dijous 16 de setembre, de les 18.30 a les 20.30 h, tindrà lloc el primer seminari organitzat pel Gabinet d’Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació (GALMIC), amb el suport de la UIB i la Direcció General de Política Lingüística. Amb aquest seminari, Fraseologia i Mitjans de Comunicació, es vol fer evident la importància que tenen els mitjans de comunicació en la vehiculació de la fraseologia i els problemes i reptes a què s’enfronten els professionals dels mitjans en llengua catalana amb relació a aquesta part del patrimoni lingüístic.

Impartirà el seminari Bàrbara Sagrera Antich, doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears i especialista en fraseologia. L’any 2017 guanyà el premi Ciutat de Manacor d’assaig amb l’obra Corpus de fraseologia de les Illes Balears (Món de llibres, 2019). També ha publicat altres obres, com Les Cançons populars del diccionari català-valencià-balear (COFUC/Moll, 2007) o Modalitats insulars: Recull de formes lingüístiques normatives de les Illes Balears (Institut d’Estudis Baleàrics, 2013, amb Paula Ramon).
 
La sessió serà a través de la plataforma Zoom. Cal apuntar-s’hi amb antelació (inscripcions obertes fins dia 15 de setembre) a través de l'enllaç: <https://forms.gle/cbQ4mDwtwacpitcW7>. Es faran certificats d’assistència.
 
Què és el GALMIC?
 
El GALMIC fou creat l’any 2020 pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística. L’objectiu del gabinet és assessorar en matèria lingüística els professionals dels mitjans de comunicació en llengua catalana —audiovisuals i escrits— de les Illes Balears.
 
Les funcions són les següents: oferir assessorament lingüístic especialitzat als mitjans de comunicació en llengua catalana; elaborar i editar material bibliogràfic i audiovisual relacionat amb la llengua i els mitjans de comunicació; i organitzar conferències, seminaris i jornades sobre la qualitat lingüística als mitjans.
 
S'ubica a l’edifici Ramon Llull del campus universitari, al despatx CE-09, i l'horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El responsable és Josep Ramon Santiago Peset, jr.santiago@uib.cat

Data de l'esdeveniment: 16/09/2021

Data de publicació: 15/09/2021