I Congrés Internacional sobre Malalties Rares i Qualitat de Vida

El projecte INeDITHOS i ABAIMAR organitzen aquest congrés per tractar la problemàtica psicoeducativa, sanitària i familiar dels infants i joves amb malalties rares des de la pedagogia hospitalària 

Inauguració
Dia: dijous, 3 de maig de 2018
Hora: 9.30 hores
Lloc: Aula Magna, edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc a la Universitat de les Illes Balears la inauguració del I Congrés Internacional sobre Malalties Rares i Qualitat de Vida. Hi intervindran el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; la presidenta del Govern de les Illes Balears, senyora Francina Armengol; la presidenta d'ABAIMAR, senyora Catalina Cerdà; i el doctor Sebastià Verger, professor del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació i codirector del projecte INeDITHOS.

El congrés es farà els dies 3 i 4 de maig, i l'organitzen conjuntament l'Associació Balear d'Infants amb Malalties Rares (ABAIMAR), el projecte Investigació i Intervenció per a la Inclusió Educativa i Tecnològica en Pedagogia Hospitalària (INeDITHOS) i el Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació.

L'objectiu del congrés és tractar la problemàtica psicoeducativa, sanitària i familiar dels infants i joves amb malalties rares des de la pedagogia hospitalària. El congrés pretén ser un espai per a la formació, la reflexió i el debat envers les aportacions de les múltiples disciplines científiques i professionals que intervenen en l’atenció de les malalties rares per a la millora de la seva qualitat de vida. Per això, es donarà veu a diferents investigadors i professionals que treballen en l’àmbit de l’educació, la sanitat, la psicologia i el treball social, amb la intenció d’analitzar alguns aspectes específics que poden repercutir en la qualitat de vida dels pacients i les seves famílies. Les activitats programades estan dirigides a professionals, alumnat universitari i famílies afectades.

El congrés és una activitat que s’emmarca en el projecte de recerca Solucions educatives per a la millora de la qualitat de vida de l’infant amb una malaltia rara des d’una intervenció innovadora i transdisciplinària (EDU2016-79402-R), del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 03/05/2018

Data de publicació: 27/04/2018