Homenatge pòstum al doctor Eugeni Garcia Moreno, catedràtic de Tecnologia Electrònica del Departament de Física de la UIB

Dia: dilluns, 10 d’abril de 2017
Hora: 13.15 hores
Lloc: jardins i sala d’actes de Son Lledó, campus universitari, Palma

El Departament de Física de la UIB retrà homenatge pòstum al seu company Eugeni Garcia Moreno, que va morir al mes de febrer.

A les 13.15 hores, als jardins de Son Lledó, es plantarà una alzina en memòria seva.

A les 13.30 hores, a la sala d’actes de Son Lledó, tindrà lloc l’acte d’homenatge, amb intervencions del doctor Carles Bona, director del Departament de Física de la UIB; el doctor Miquel Roca, professor de Tecnologia Electrònica; el doctor Antoni Rubio, catedràtic de Tecnologia Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya; la senyora Francesca Mas, presidenta del Consell Social; el senyor Francis Garcia, fill del doctor Eugeni Garcia; i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB.

El doctor Eugeni Garcia era catedràtic de Tecnologia Electrònica del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears. Havia acabat els estudis d’Enginyeria de Telecomunicació a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) el 1976 i era doctor per la Universitat Paul Sabatier de Tolosa (França) des de 1979. De 1980 a 1991 treballà com a professor al Departament d'Electrònica de la UPC. El 1991 va ser professor visitant a l'Interuniversity Microelectronics Centre (IMEC) a Lovaina, Bèlgica. Des de 1992 era catedràtic al Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears, on era l'investigador principal del Grup d'Enginyeria Electrònica.

La seva tasca investigadora es va centrar en els models de dispositius semiconductors, circuits integrats analògics i de senyal mixt, i detectors de radiació d'estat sòlid. Va escriure més de quaranta articles en revistes científiques sobre aquests temes.

A la UIB va exercir els càrrecs de director d'estudis d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació, delegat del Rector per a la revisió de plans d'estudis a la UIB, vicerector de Cooperació Exterior i vicerector d'Investigació i Política Científica. Entre 2003 i 2004 va ser director general d'Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 10/04/2017

Data de publicació: 06/04/2017