Homenatge a Carlos Blanes

Fou el primer president del Consell Social de la UIB 

Dia: dijous, 19 de novembre de 2015
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma 

La Fundació Caixa de Balears, la Universitat de les Illes Balears (UIB), BMN-Sa Nostra i la Junta de Patrons de la Caixa de Balears, fan un acte d’homenatge, a títol pòstum, al senyor Carlos Blanes, exdirector general de «Sa Nostra», Caixa de Balears, i primer president del Consell Social de la Universitat.

En el decurs de l’acte es projectarà el documental: Carlos Blanes: història i destí, realitzat pel Servei de Recursos Audiovisuals de la UIB i la Fundació Caixa de Balears.

Hi intervindran:

El director territorial de BMN-Sa Nostra, Antoni Serra; el president de la Junta de Patrons de la Caixa de Balears, Antoni Aguiló; el fill de Carlos Blanes, Tomàs Blanes; el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; i el president de la Fundació Caixa de Balears, Jaime Canudas.

Carlos Blanes

Casat amb Maria Rosa Jaume, Carlos Blanes era pare de cinc fills. Llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona, va apostar per la creació de la Universitat de les Illes Balears i va presidir-ne el primer Consell Social. Va ser impulsor de «Sa Nostra», Caixa de Balears, i en va ser director general al llarg de 25 anys: entre 1968 i 1993.

Interessat pel món empresarial, dels negocis i de les associacions, Blanes fou membre de la junta directiva de la Cambra de Comerç de Mallorca i d’Eivissa i del Foment del Turisme de Mallorca.

Va impulsar i presidir el Jardí Botànic de Sóller i va ser reconegut com a mestre de la Maioricensis Schola Lullistica.

Les institucions que convoquen aquest homenatge volen honorar la figura de Carlos Blanes i respectar els valors que el varen caracteritzar al llarg de tota la seva trajectòria vital i professional. 

Data de l'esdeveniment: 19/11/2015

Data de publicació: 18/11/2015