«Hi ha racisme a la UIB? Jornades per a la reflexió en l’entorn universitari»

Un espai de trobada per reflexionar sobre el racisme i l’antiracisme en l’àmbit universitari 

L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB, amb el suport de la Direcció General de Cooperació i Immigració del Govern de les Illes Balears, presenta les jornades «Hi ha racisme a la UIB? Jornades per a la reflexió en l’entorn universitari». Una activitat que també ha tingut la col·laboració d’entitats del tercer sector, professorat i alumnat de la UIB i que té l’objectiu d’iniciar un diàleg al voltant del racisme i l’antiracisme amb la universitat com a escenari principal. Els ODS implicats són el 10, reducció de les desigualtats; el 16, pau, justícia i institucions sòlides i el 17, aliança pels objectius.

En aquest sentit, es proposa articular un espai de trobada on es reflexioni sobre el racisme i l’antiracisme en l’àmbit universitari i es comparteixin testimonis, aprenentatges, bones pràctiques i experiències valuoses que permetran indagar sobre la convivència, la diversitat, la igualtat, la lluita contra la discriminació i els estereotips, entre d’altres. Igualment, serviran per teixir línies estratègiques de treball en xarxa que permetin avançar cap a una universitat i, per extensió, una societat antiracista, justa i igualitària. 

Com cada any, durant les jornades tindran lloc algunes activitats de caire artístic. Enguany, hi haurà el monòleg teatral No soy tu gitana, de Silvia Agüero; la participació d’Asaari Bibang, humorista creadora del monòleg Humor Negra, i un taller de ball i percussió tradicional afro amb Judith Ana Uta Ebulabaté.

A més, les jornades estan formades per les activitats complementàries següents:

Algunes de les activitats tenen places limitades, com els espais de «Procés participatiu de treball amb la comunitat universitària a càrrec de Kaleidoscopi», «Les passes de la diversitat» i el monòleg teatral No soy tu gitana, per la qual cosa és millor fer la inscripció pertinent. En cas que se superi la cabuda, els membres racialitzats de la comunitat universitària tindran prioritat.

Programa complet de les jornades 

Data de publicació: 04/10/2023