L'aplicació educativa es combina amb un joc de cartes tradicional per donar lloc a un videojoc de realitat augmentada i realitat virtual destinat als futurs universitaris
Amb l'objectiu de fomentar i motivar l'interès per la ciència i la tecnologia entre joves no universitaris, la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial de la Universitat de les Illes Balears ha desenvolupat el videojoc didàctic GeniusUp.
El GeniusUp és un videojoc de lògica de l'estil del conegut Candy Crush, en el qual els usuaris han de combinar amb moviments verticals i horitzontals diversos elements (àtoms, nombres, animals, materials) corresponents a quatre àrees de la ciència (química, matemàtiques, biologia i física) per crear elements més complexos (molècules, peces, relacions, dependències).
El videojoc es combina amb un joc de cartes didàctiques amb 40 personatges rellevants de l'àmbit científic i tecnològic. A més de la biografia de cada personatge, les cartes inclouen també un codi bidi i un codi RA, que enriqueixen el videojoc amb possibilitats de realitat augmentada i realitat virtual. El joc de cartes també es pot jugar a la manera tradicional, sense ordinador.
De moment ja s'ha implementat completament l'àrea de química del videojoc, i s'està treballant per desenvolupar també les àrees de matemàtiques, biologia i física, que pròximament faran créixer el joc. De fet, una de les característiques de GeniusUp és la modularitat de la proposta, que fa que el joc es pugui ampliar generant nous continguts, i adaptar-ne la dificultat d'acord amb les necessitats dels usuaris.
GeniusUp és el resultat d'un treball d'equip multidisciplinari en el qual han col·laborat professors dels departaments de Ciències Matemàtiques i Informàtica, Física, Química i Biologia de la UIB.
El videojoc està disponible per a Android i ja s'està preparant la versió per a iOS.
POTU
El projecte neix del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (POTU) de la UIB, en el marc del qual s'organitzen múltiples activitats per fomentar la cultura científica i tecnològica dels potencials estudiants universitaris. Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure els estudis superiors entre els alumnes de secundària de les Illes Balears i facilitar els processos de transició entre l'educació secundària i la Universitat.
Data de publicació: 22/02/2017