Gabriel Barceló, Pablo González i Rafael Quart, guanyadors del I Premi WebBeds

Premiats pels millors treballs de fi de grau i de màster dedicats a la innovació TIC en l'àmbit del turisme i/o comerç electrònic dels cursos acadèmics 2018-19 i 2019-20.

Tres alumnes de la Universitat de les Illes Balears, Gabriel Barceló, Pablo González i Rafael Quart, han resultat premiats pels seus treballs de fi de grau en el marc de la primera edició dels premis WebBeds, organitzats per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i amb el suport local de la plataforma global de reserva de viatges B2B, WebBeds, amb l’objectiu d’incentivar i premiar l’esforç dels alumnes en l’àmbit de la innovació TIC en l’àmbit del turisme i/o comerç electrònic.

Han assistit a l’acte, per part de la Universitat, el Rector, doctor Llorenç Huguet; el vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals, Jordi Llabrés; el director gerent de la Fundació Universitat-Empresa, Luis Vegas, a més dels alumnes premiats i els seus tutors. Per part de WebBeds, hi assistiran el conseller delegat, Graham Anderson; Francisco de los Cobos, Agile assessor de WebBeds; i Ricardo Galli, cap d’Arquitectura Global de Dades, Innovació i Serveis d’Infraestructura del Grupde WebBeds.

«Mallorca té molt de talent en turisme i tecnologia, i la Universitat proporciona un canal clau per als estudiants en aquestes indústries. El fet de poder associar-se i formar part del procés de concessió ofereix a WebBeds l’oportunitat de reflexionar sobre la creativitat i la innovació dels estudiants, i també proporcionar algunes directrius sobre com poden créixer les seves idees a la indústria», va dir Graham Anderson. «La col·laboració publicoprivada és important per reconèixer i atraure talent. Els treballs guanyadors intenten donar resposta a problemes reals de la societat, que és un aspecte d’aplicabilitat pràctica que ens fa créixer com a societat mitjançant la transferència de coneixements», va afegir el rector Huguet.

Els projectes guanyadors han obtingut premis de 1.500, 1.000 i 500 euros, respectivament, i un diploma acreditatiu.

  • Gabriel Barceló Soteras, primer premi, amb el Treball Fi de Grau (TFG) Implementació d’un esquema de firma electrònica de contractes basat en blockchain, tutoritzat per Josep Lluís Ferrer, professor de l'Àrea d´Enginyeria Telemàtica.
  • Pablo González Maya, segon premi, amb el Treball Fi de Grau (TFG) Sistema de pruebas automáticas para aplicaciones de Smart TV, tutoritzat per Antoni Bibiloni i Antoni Oliver, professors de l’Àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial.
  • Rafael Quart Deyá, tercer premi, amb el TrebTFG Análisis, gestión e implementación de Smyrooms Extranet, el banco de camas del grupo Logitravel, tutoritzat per Isaac Lera, professor de l'Àrea d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors.

El comitè de selecció dels premis WebBeds ha estat format per Luis Vegas, director gerent de la FUEIB; Francisco de los Cobos i Ricardo Galli de WebBeds, i Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals UIB, i president del comitè de selecció.  

WebBeds, creat el 2013, és el segon proveïdor d’allotjaments més fort i amb més creixement de tot el món. Actualment, subministra allotjament i serveis a la indústria dels viatges, proporcionant cobertura global a través de tres regions —Europa, Àsia Pacífic i AMEA (Amèrica, Orient Mitjà i Àfrica)—, amb més de 1.600 professionals de viatges que treballen en 50 oficines d'arreu del món.

Data de publicació: 22/12/2020