Futurs utòpics de la Mediterrània: premis per a projectes audiovisuals interculturals

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS), en col·laboració amb el Servei d’Activitats Culturals (SAC), treu una convocatòria pública de premis per a projectes audiovisuals en tres categories. S’adreça a creatius professionals residents a les Illes Balears i en col·laboració amb altres persones o col·lectius de la Mediterrània. D’aquesta manera, vol impulsar la creació de xarxes internacionals de col·laboració intercultural.

L’objectiu principal és fomentar producció cultural com a eina privilegiada per explicar i entendre el canvi social. D’aquesta manera, es promou la sostenibilitat ecològica, l’ecojustícia, la igualtat de gènere, els moviments migratoris, la riquesa i la diversitat cultural. Aquesta convocatòria s’emmarca en el conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears i dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i del desenvolupament humà sostenible (DHS).

Les línies estratègiques de la convocatòria són:
a) Moviments migratoris / riquesa i diversitat cultural
b) Feminismes / ecofeminisme / igualtat de gènere / inclusió i protecció social
c) Ecologisme / sostenibilitat ecològica / ecojustícia / salut global
d) D’altres, que s’han d’especificar en el marc del DHS

Les categories dels projectes audiovisuals i els premis són:

  • Categoria I: projectes audiovisuals d’una durada de 15 a 20 minuts. Primer premi: 15.000 euros. Segon premi: 12.000 euros.
  • Categoria II: projectes audiovisuals d’una durada de 4 a 15 minuts. Primer premi: 10.000 euros. Segon premi: 7.000 euros.
  • Categoria III: projectes audiovisuals d’una durada d’1 a 4 minuts. Primer premi: 4.000 euros. Segon premi: 2.000 euros.

Termini de presentació dels projectes: del 19 de juliol al 30 de setembre de 2021. 

Data de publicació: 21/07/2021