Formar-se en l'estudi de la biodiversitat a la Patagònia

Nou alumnes de la UIB fan un curs de dues setmanes a la península Valdés (Argentina) per conèixer els valors i els mètodes de gestió de la biodiversitat d’aquest territori argentí 

Nou alumnes de la Universitat de les Illes Balears han participat en la segona edició del curs UIBTalent d’Expert Universitari en Biodiversitat de la Patagònia Extraandina, que els ha portat a fer una estada de deu dies a la península Valdés, a la Patagònia d’Argentina. Del 26 d’octubre al 6 de novembre aquest grup d’estudiants han participat en sessions teòriques i pràctiques i visites de camp a través de les quals han pogut conèixer de primera mà els principals valors de la biodiversitat d’aquest territori i els principals mètodes per a la recerca i la gestió de l’estepa patagònica.

En total, han fet 100 hores de formació dedicades al coneixement dels diferents tipus d’ambient (estepa, platja, litoral rocós, saladar...) i de fauna (balena, elefants marins, guanacs...) que es poden trobar en aquest territori, reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 1999. Gràcies a l’estada, els alumnes han pogut tenir una visió integrada d’aquest sistema ecològic, així com dels problemes i les alternatives de gestió d’aquests espais naturals. Fruit de la formació rebuda, els alumnes han obtingut el títol d’Expert Universitari en Biodiversitat de la Patagònia Extraandina de la UIB.

Al llarg d’aquesta estada, els alumnes han realitzat sortides de camp diàries que els han permès visitar els enclavaments més destacats de la península i realitzar avistaments des d’embarcacions i des de la costa.

El curs l’han impartit especialistes del Centro Nacional Patagónico, la Fundación Vida Silvestre Argentina, l’Administración del Área Protegida Península Valdés, i el doctor Joan Rita, professor de Botànica de la UIB i director del curs. A més, ha comptat amb l’auspici de la Universitat Nacional de la Patagònia San Juan Bosco. 

Podeu veure més fotografies de l’estada a la Patagònia aquí.

Notícia relacionada

Data de publicació: 30/11/2015