Formació de màxima qualitat per als futurs advocats

El Col·legi d'Advocats i la UIB han signat un acord pel qual es crea la Comissió de Garantia de Qualitat del Màster Universitari en Advocacia, per garantir als graduats en Dret una formació d'òptim nivell 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i el degà dels advocats de les Balears, Martí Aleñar, han ratificat l'acord pel qual ambdues institucions reafirmen públicament el seu mutu compromís de seguir posant a la disposició dels graduats en Dret la possibilitat de cursar un Màster Universitari en Advocacia d'òptima qualitat.

Els màxims representants d'ambdues institucions han segellat, a la seu del Col·legi d'Advocats, una addenda al conveni d'implantació del màster subscrit l'any 2012 per la UIB i l’ICAIB, en virtut de la qual es crea la Comissió de Garantia de Qualitat del Màster Universitari en Advocacia.

Aquesta comissió, que estarà integrada almenys pels dos directors i dos professors del màster, s'encarregarà de vetllar per la millora contínua en el desenvolupament de les activitats pròpies del curs de postgrau, a fi de garantir als alumnes una formació professional del màxim nivell.

Tant Martí Aleñar com el Rector de la UIB, han considerat que la signatura de l’addenda, que inclou també alguns canvis en la gestió econòmica i administrativa del màster, suposa la consolidació de l'estreta col·laboració que ambdues institucions mantenen des de fa anys amb el comú objectiu de procurar la millor preparació dels futurs advocats.

Un total de 80 alumnes cursen actualment el Màster Universitari en Advocacia, que aquest any acadèmic inicia ja la seva quarta edició, després de tres reeixides edicions anteriors, i que està perfectament adaptat a la Llei 34/2006, d'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals.

No obstant això, ha assenyalat el degà, ha de tenir-se en compte que el màster no solament prepara els alumnes per superar l'examen estatal d'accés a la professió, sinó que, «i això és més important, també els proporciona uns coneixements específics de contingut molt pràctic que els permeten iniciar-se amb solvència en l'exercici professional de l'advocacia». «En definitiva –ha dit– els prepara per ser advocats».

Formació contínua del professorat

I sempre en el marc de l'objectiu de qualitat màxima, la UIB i l’ICAIB es comprometen, així mateix, a oferir anualment activitats dirigides a la formació contínua de l'equip docent del màster, integrat per professors de la UIB i per advocats, amb l'objecte, entre altres qüestions, d’implantar noves metodologies didàctiques que contribueixin a millorar el rendiment dels estudiants. 

Data de publicació: 08/10/2015