«FOTCIENCIA14»: la fotografia científica es mostra a la UIB

L'exposició es podrà visitar del 5 al 28 de febrer a Sa Riera i mostra 49 imatges que descriuen algun fenomen científic 

Inauguració
Dia: dijous, 8 de febrer de 2018
Hores: a les 18 hores
Lloc: edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

Arriba a la Universitat de les Illes Balears l'exposició de fotografia científica FOTCIENCIA14, que impulsen el Consell Superior d'Investigacions Científiques i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La mostra es podrà visitar del 5 al 28 de febrer de 2018 a l’edifici Sa Riera.

A la inauguració hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, doctora Joana M. Seguí, i els dos membres de la UIB que hi participen amb les seves fotogràfies, el senyor Jorge Rodríguez i el senyor Antoni Costa.

FOTCIENCIA14

FOTCIENCIA pretén acostar la ciència i la tecnologia a la societat a través de la fotografia científica amb l'edició d'un catàleg i la producció d'una exposició en la qual es mostren les fotografies més impactants i que millor descriuen, en imatges, algun fenomen científic.

A l'exposició es mostren les 49 imatges seleccionades entre les més de 600 que varen participar en la catorzena edició del concurs. La selecció la va fer un comitè format per onze professionals relacionats amb la fotografia, la microscòpia i la divulgació científica. Aquesta mostra s'ha exposat en diversos centres i museus, entre els quals el Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT) i el Colegio Español de París, i se n'ha editat un catàleg.

Fotos de membres de la UIB

Entre els autors de les imatges seleccionades a FOTCIENCIA14, n'hi ha dos que són membres de la nostra comunitat universitària: d'una banda, Antoni Costa, membre del Servei de Comunicació, Promoció i Imatge, autor de la fotografia «Fenómeno vital», i de l’altra, Jorge P. Rodríguez, investigador de l'IFISC (CSIC-UIB), que hi participa amb la fotografia «El árbol pendular». 

Data de l'esdeveniment: 05/02/2018

Data de publicació: 26/01/2018