Exercici físic oncològic a les instal·lacions de CampusEsport de la UIB

La UIB, l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Illes Balears i Yes With Cancer presenten el Programa d'exercici físic oncològic, que es durà a terme a les instal·lacions tècniques de CampusEsport

L'Associació Espanyola Contra el Càncer i Yes With Cancer s'encarregaran de seleccionar i derivar els pacients al programa 

La Universitat de les Illes Balears, l'Associació Espanyola contra el Càncer a les Illes Balears i Yes With Cancer han presentat el Programa d'exercici físic oncològic que, a partir de gener de 2024, es durà a terme a les instal·lacions de CampusEsport, en virtut del conveni de col·laboració signat per les entitats. A l'acte de constitució, han participat el Rector i president de la Fundació Universitat-Empresa de la UIB, doctor Jaume Carot; el president de l'Associació, doctor José Reyes, i el president de Yes With Cancer, senyor Gabriel Rojo. Amb la seva assistència, la consellera de Salut, Manuela García, i la directora general de Salut Pública, Elena Esteban, han donat suport a aquesta iniciativa, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer mitjançant la pràctica d'exercici físic supervisat per especialistes en la matèria.

Els pacients beneficiaris d'aquest servei, que és de franc, seran seleccionats per l'Associació Espanyola Contra el Càncer i Yes With Cancer. Podran assistir a les instal·lacions de CampusEsport els dilluns i divendres, de 12 a 14 hores, on seran supervisats per un professional amb formació, habilitats i experiència en les afeccions més freqüents que pateixen els malalts de càncer.

Per sol·licitar aquest servei, els interessats hauran de posar-se en contacte, ja sigui directament o mitjançant Yes With Cancer, amb la treballadora social de l'Associació, Yanina Paglioni. Poden fer-ho telefonant a Infocàncer al 900 100 036 o per correu electrònic, a <yanina.paglioni@contraelcancer.es>.

L'exercici físic oncològic consisteix en rutines d'exercicis planificades i supervisades destinades a ajudar a reduir o prevenir els efectes secundaris dels tractaments oncològics. L'objectiu principal és millorar les limitacions causades per la malaltia mitjançant un programa d'exercicis físics dissenyat exclusivament per als pacients oncològics.

El Programa d'exercici físic oncològic a les instal·lacions de CampusEsport és una iniciativa del Vicerectorat de Campus i Universitat Saludable de la UIB, amb la col·laboració d’H2O2 Sport Global per a l'adquisició de material destinat als entrenaments. Aquest programa cerca contribuir al benestar dels pacients mitjançant l'exercici físic supervisat i adaptat a les seves necessitats específiques durant el procés de tractament oncològic. 

Data de publicació: 15/01/2024