European Einstein Toolkit Workshop 2017

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB i la Universitat d'Illinois reuniran seixanta investigadors internacionals de l'11 al 14 d'octubre 

Dies: de l'11 al 14 d'octubre de 2017 
Lloc: Club Pollentia Resort, carretera d'Alcúdia al Port de Pollença, km 2, Alcúdia  

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears i la Universitat d'Illinois organitzen el European Einstein Toolkit Workshop 2017, que tindrà lloc de l'11 al 14 d'octubre de 2017 a Pollença. S'hi reuniran seixanta investigadors i estudiants de l'àmbit de la relativitat numèrica que treballen amb l'Einstein Toolkit, una plataforma de software comunitari utilitzada per grups de recerca d'arreu del món amb aplicacions que van des de l'astrofísica d'altes energies fins a la cosmologia.

Els dies 11, 12 i 13 estaran dedicats a presentacions i debats sobre el desenvolupament i les aplicacions de l'Einstein Toolkit, i estaran oberts als desenvolupadors i a qualsevol persona interessada en la relativitat numèrica, la hidrodinàmica (magneto)numèrica, la cosmologia, l'anàlisi de dades d'ones gravitacionals i altres camps relacionats. S'hi presentaran desenvolupaments recents i s'hi faran discussions sobre les futures direccions de desenvolupament i aplicacions del codi.

Homenatge a Edward Seidel

El  14 d'octubre tindrà lloc el simposi Black Holes, Red Square and Blue Waters, amb el qual es retrà homenatge al professor Edward Seidel, de la Universitat d'Illinois, en reconeixement a l'impacte de les seves contribucions científiques en disciplines com la relativitat general, l'astrofísica relativista o la computació d'alt rendiment, i pel seu paper al capdavant d'institucions com la Universitat d'Illinois, l'Albert Einstein Institute, la Universitat Estatal de Louisiana, la National Science Foundation i el Skolkovo Institute of Science and Technology. El doctor Edward Seidel manté, a més, lligams des de fa dècades amb la UIB, atès que col·labora de manera estreta amb el doctor Carles Bona, investigador principal del GRG i director de l'IAC3 i del Departament de Física.

Aquest congrés té el suport de la Universitat de les Illes Balears, l'Institut d'Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3), l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), la xarxa temàtica d’ones gravitacionals REDONGRA, el Govern de les Illes Balears i el Ministeri d'Economia i Competitivitat.  

Data de l'esdeveniment: 11/10/2017

Data de publicació: Fri Oct 06 10:42:00 CEST 2017