Estudiants i PAS de la UIB expliquen les seves experiències en cooperació

Aquest dilluns, 6 de novembre, ha tingut lloc a la UIB un acte per donar a conèixer les experiències dels participants en els programes de mobilitat internacional organitzats per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS). A aquest acte hi han assistit els membres de la comissió de seguiment del conveni en matèria de cooperació entre el Govern de les Illes Balears i la UIB. Hi han intervingut el rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet; la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, senyora Fina Santiago; i tretze dels participants en aquests programes.

Les persones que han explicat les seves vivències provenien de dos programes diferents; d’una banda, Estades Solidàries i, de l’altra, la beca de pràctiques dels seus estudis de grau o de màster amb beques de mobilitat en l’àmbit de la cooperació universitària. Dotze alumnes i una persona membre del personal d’administració i serveis (PAS) de la UIB han participat en la trobada. Els testimonis oferts han anat acompanyats per material gràfic i audiovisual que es podrà consultar al blog del programa, titulat Tu hi pintes molt.

A la trobada també hi han estat presents els membres de la comissió de seguiment del conveni en matèria de cooperació entre el Govern de les Illes Balears i la UIB, de la qual formen part el senyor Antoni Servera, director general de Cooperació; la senyora Marga Pedrosa, tècnica de la Direcció General de Cooperació; el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable; la senyora Antònia Fullana, gerent de la UIB; i la senyora Ruth Escribano, directora de l’OCDS.

Més informació sobre els programes de cooperació

Cal destacar que la convocatòria de beques de pràctiques per als estudis oficials de grau o màster en el marc de la cooperació al desenvolupament ja es troba oberta, mentre que el termini per sol·licitar plaça al programa de voluntariat Estades Solidàries s’obrirà pròximament.

Durant el curs acadèmic 2016-17 la convocatòria del programa Estades Solidàries va implicar un total de quatre contraparts sòcies, quatre entitats locals de les Illes Balears, dos països i hi participaren deu alumnes i una persona del PAS. D’altra banda, al programa de les beques de pràctiques hi varen participar disset alumnes de grau i de màster de sis estudis diferents, hi varen prendre part vuit contraparts sòcies de sis països diferents i un total de dotze professors i professores com a tutors i tutores.

Data de l'esdeveniment: 06/11/2017

Data de publicació: 03/11/2017